Dolar

32,5596

Euro

34,8567

Altın

2.414,77

Bist

9.645,02

Poyraz bebeğe, babası hayat verdi

Poyraz bebeğe, babası hayat verdi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 18:24:11

Poyraz bebeğe, babası hayat verdi
Antalya'da yaşayan ve yakalandığı "mavi ışık hastalığı" nedeniyle günde yaklaşık 10-12 saat mavi ışık altında kalan 10 aylık Poyraz bebeğe, babası Servet Ergün'ün karaciğeri nakledildi.

Muratpaşa ilçesinin Ermenek Mahallesi'ndeki bir markette çalışan Servet ve Zeliha Ergün çiftinin çocukları, 10 aylık Poyraz bebek için gereken karaciğer nakli İstanbul'daki özel bir hastanede gerçekleştirildi.

Ameliyat için Poyraz bebeğin 8 kilograma ulaşması, babası Servet Ergün'ün karaciğerindeki yağlanmanın giderilmesi için zayıflaması gerekiyordu. Poyraz bebek istenen kilograma ulaştı, babası Servet Ergün de zayıflayarak karaciğerindeki yağlanmadan kurtuldu. Bunun üzerine Prof. Dr. Koray Acarlı ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatla baba Ergün'den alınan karaciğer parçası oğluna nakledildi.

AA muhabirine açıklama yapan Acarlı, yaklaşık 7 saat süren ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi.

Ameliyatın ardından baba ve oğlunu bir süre yoğun bakımda tutacaklarını anlatan Acarlı, "Babadan 310 gramlık karaciğer parçasını oğluna naklettik. Babadan alabileceğimiz en küçük parça karaciğerdi. Her şey iyi giderse birkaç gün içinde baba ve oğlunu yoğun bakımdan çıkartacağız. Umarım her şey Poyraz bebek için çok güzel olur" diye konuştu.

- Poyraz bebeğin tedavi süreci

Servet-Zeliha Ergün çiftinin 10 aylık bebekleri Poyraz'a, doğumundan 3 gün sonra "crigler najjar sendromu" teşhisi konulmuştu. Teşhisin ardından hastanede yer bulunamaması üzerine Servet Ergün, 10 bin lira değerindeki fototerapi cihazını sanayide yaptırmıştı.

Konuyla ilgili haberlerin yayınlanması üzerine Sağlık Bakanlığı devreye girmiş ve Poyraz bebek, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

Poyraz bebeğe karaciğerini vermek için halası gönüllü olmuş ancak daha sonra vazgeçmişti. Çok sayıda vatandaş karaciğerini vermek için gönüllü olurken, bebeğin yeterli kiloda olmaması ve uygun verici bulunamaması nedeniyle nakil gerçekleştirilememişti.

- Baba 3 ayda 10 kilo zayıfladı

Baba Servet Ergün de karaciğerindeki yağlanmayı gidermek amacıyla zayıflamaya karar verdi. Yaklaşık 3 ayda 10 kilogram zayıfladıktan sonra Antalya'da özel bir hastanede yapılan tetkiklerde babanın karaciğerindeki yağlanmanın sona erdiği ve nakil için bir engel bulunmadığı belirlenmişti.

Haber Ara