Dolar

32,5498

Euro

34,8420

Altın

2.432,26

Bist

9.722,09

POYD Başkanı Kızıldağ:

POYD Başkanı Kızıldağ:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-02 15:40:37

POYD Başkanı Kızıldağ:
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, G20 Zirvesi'ne yönelik Belek turizm merkezindeki oteller olarak ciddi çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Hem prestij hem reklam hem de destinasyonun çok daha iyi algılanması ve sunulması açısından çok önemli bir toplantı olacaktır" dedi.

Belek'te bir otelde düzenlenen geleneksel POYD yemeğinde, derneğin yönetim kurulu üyeleri, turizm işletme sahipleri ile temsilcileri bir araya geldi.

Toplantıda, sektörün güncel durumları, aktüel sorunlar, doluluk oranları, yaşanan sıkıntılar, yapılan organizasyonlar ve turist gönderen destinasyonlardaki gelişmeler değerlendirilerek, bilgi alışverişinde bulunuldu.

POYD Başkanı Kızıldağ, burada yaptığı konuşmada, sezonu iyi rakamlarla geçirmediklerini ancak yoğun bir temmuz ve ağustos ayı yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'nin destinasyonlardaki olumsuz imajının yeniden olumluya dönüşmesi gerektiğinin altını çizen Kızıldağ, Rusya pazarında yaşanan sıkıntıların turizmi olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Kış sezonu için belirsizlik olduğunu anlatan Kızıldağ, turizm bölgesi Belek'te golf turizmi için önceden yapılan bazı rezervasyonlarda iptallerin başladığını ifade etti.

- "Bölge G20'ye akredite olmuş durumda"

G20 Zirvesinin kasım ayında Belek'te yapılacağını hatırlatan Kızıldağ, şunları kaydetti:

"G20 toplantısıyla ilgili bir takım spekülasyonlar dolaşıyor ama ben inanmıyorum. 'Şu olursa G20 iptal edilir, bu olursa G20 yapılmaz' gibi... Allah korusun bunu telaffuz bile etmemek lazım, hiçbir yerde de konuşmamak lazım. Çünkü bir, bununla ilgili hazırlıklar bir yıldır devam ediyor. İki, neredeyse o bölgedeki otellerin tamamı o dönemle ilgili bütün rezervasyonlarını doldurdu, hiç rezervasyon almadı. Tamamen bölge G20'ye akredite olmuş durumda. Onunla ilgili çalışmalar sonlandırılma noktası olursa bizim için facia olur. Ülke için bölge için destinasyon için çok büyük prestij kaybı olur."

Kızıldağ, "G20'ye zeval gelecek en ufak bir harekette, davranışta, söylemde kimsenin bulunmaması gerekiyor. Bu ülkeyi seven, kendisini seven her insanın bununla ilgili elinden gelen her şeyi yerine getirmesi gerekiyor" dedi.

Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin liderlerinin Türkiye'de, Antalya'da ve Belek'te misafir edilmesinin binlerce basın mensubunun, üst düzey yetkilinin, ekonomistin gelecek olmasının önemli bir reklam olacağına dikkati çeken Kızıldağ, bunun bile çok önemli bir olay olduğunu söyledi.

G20'nin Türkiye'nin gündeminde gerçekleştirmiş olduğu en prestijli toplantı olduğunu ifade eden Kızıldağ, "Umarım her şey yolunda gider. Çünkü Belek'teki oteller olarak bununla ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık. Hem prestij hem reklam hem de destinasyonun çok daha iyi algılanması ve sunulması açısından çok önemli bir toplantı olacaktır. Burada konaklayan bütün liderlerin ve heyetlerin inanılmaz politik deneyimlerle döneceğini söyleyebilirim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, çalışmalarla ilgili slayt sunumu gerçekleştirildi.

Haber Ara