Dolar

32,4799

Euro

34,6017

Altın

2.483,12

Bist

9.569,34

Poroşenko ve Nazarbayev telefonda görüştü

Poroşenko ve Nazarbayev telefonda görüştü

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-06 19:56:42

Poroşenko ve Nazarbayev telefonda görüştü
" Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, doğudaki krizin çözümü, bölgede barış ve istikrarın yeniden sağlanması yolunda Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in desteğini umut ettiğini belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Poroşenko Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile telefonda görüştü.

Görüşmede Nazarbayev'i 75. yaş gününü kutlayan Poroşenko, ayrıca ülkenin doğusundaki krizin çözümü ve Minsk mutabakatlarının hayata geçirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulundu. Poroşenko, Nazarbayev'in davetini kabul ederek Kazakistan'a resmi ziyarette bulunmayı planladığını dile getirirken, ayrıca iki ülke arasında yapılacak karma ekonomik komisyon toplantısı için hazırlıkların da devam ettiğini ifade etti.

Poroşenko, doğudaki krizin çözümü, bölgede barış ve istikrarın yeniden sağlanması için Minsk mutabakatlarının hayata geçirilmesi çerçevesinde Nazarbayev'in desteğini umut ettiğini sözlerine ekledi.

Poroşenko ve Nazarbayev, görüşmede Ukrayna'nın doğusundaki krizin Minsk mutabakatlarının hayata geçirilmesi yolu ile barışçıl çözülmesinin mümkün olduğu yönünde ortak görüşlerini dile getirdi.

Nursultan Nazarbayev'in girişimleriyle Ukrayna, Rusya, Almanya ve Fransa liderlerinin, doğudaki sorunun çözümüne ilişkin 15 Ocak'ta Astana'da bir araya gelmesi konusunda mutabakat sağlanırken, bu ülkelerin dışişleri bakanlarının 12 Ocak'ta Berlin'de düzenlenen toplantısında herhangi bir sonuç alınamaması üzerine, Astana zirvesi yapılamamıştı.

Haber Ara