Dolar

32,3161

Euro

35,1221

Altın

2.303,61

Bist

9.055,29

Poroşenko'dan Putin göndermesi

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, katıldığı bir forumda Putin hakkında “Ukrayna’nın Kremlin’in önünde diz çökecek Devlet Başkanı ve başkomutana ihtiyacı yok. Putin’le flört edecek ve kıkırdayacak Devlet Başkanı ve başkomutana ihtiyacı yok.' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-11 08:17:51

Poroşenko'dan Putin göndermesi

Toplum Diyaloğu adlı forumda konuşan Poroşenko, Ukrayna'nın Rusya lideri Vladimir Putin'le ‘flört edecek' ve ‘kıkırdayacak' bir lidere ihtiyacı olmadığını söyledi.

“Ukrayna'nın Kremlin'in önünde diz çökecek Devlet Başkanı ve başkomutana ihtiyacı yok. Putin'le flört edecek ve kıkırdayacak Devlet Başkanı ve başkomutana ihtiyacı yok. İlk imzalayacağı belgenin teslimiyet anlaşması olacak Devlet Başkanı ve başkomutana da ihtiyaç yok” diyen Poroşenko, ayrıca ‘'Kiev'in ‘Rusya'ya sömürge bağımlılığından kurtulacağına' da söz verdi.

Ukrayna lideri Poroşenko, seçim öncesi kampanya kapsamında yaptığı konuşmalarda Putin'den ilk kez bahsetmiyor.

PUTİN İLE SEÇMENİ KORKUTTU

Poroşenko daha önce de Ukraynalıları Rus lideriyle ‘korkutmuştu'. Seçim kampanyası döneminde ekranlara Rus ve Ukrayna devlet başkanlarının yan yana durduğu ve "Ya Poroşenko ya da Putin" diye yazan bir görsel getirilmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise, "Acaba Vladimir Putin Ukrayna'daki devlet başkanlığı seçimlerinde Poroşenko'nun yerine seçilebileceğinden haberdar mı" diyerek şakayla karşılık vermişti.

Haber Ara