Dolar

32,3158

Euro

35,0931

Altın

2.296,68

Bist

9.041,61

Polis baskınına AB bakanından tepki

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ali Haydar Konca, İpek Medya Grubuna yönelik yapılan polis baskınına tepki gösterdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 14:42:00

Polis baskınına AB bakanından  tepki

Ajansların haberine göre, Konca, “Özellikle de basına yönelik operasyonların Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğu konusunda bütün dünyada büyük bir endişe yaratmasından şahsen ürkerim. Dolayısıyla basına yönelik operasyonların doğru olmadığı düşüncesindeyim” dedi.

Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca HDP Genel Merkezi önünde Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.

'İpek Medya Grubu'na yönelik polis baskınlarının' sorulması üzerine Konca, yasaklamayla hiçbir yere varılamayacağını söyledi.

Konca, şunları kaydetti: “Biz özgürlüklerin sınırlarının genişletilmesinin Türkiye'nin bu sıkışık halinin giderilmesi için en önemli araç olduğu inancındayım. Esas itibariyle istediğimiz anayasadaki bütün örgütlenmenin, basının önündeki bütün engellemelerin kaldırılmasıdır. Türkiye'nin ciddi manada demokratik bir hamle yapmasıdır. Sorunlarımızın çözümü bu noktadadır. Özellikle de basına yönelik operasyonların Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğu konusunda bütün dünyada büyük bir endişe yaratmasından şahsen ürkerim. Dolayısıyla basına yönelik operasyonların doğru olmadığı düşüncesindeyim. Bunu açıklıkla belirtmek isterim.”
 

Haber Ara