Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

PKK Siirt'te iş makinelerini yaktı

Siirt'in Pervari ilçesinde PKK mensupları, beton santralindeki iş makinelerini ateşe verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-31 17:01:44

PKK Siirt'te iş makinelerini yaktı

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki santrali basan bir grup PKK'lı, üretimde kullanılan makineleri ateşe verdi. Kaçan PKK'lıların yakalanması için operasyon başlatıldı.

- AK Parti'den istifa etmesi için 3 kez tehdit edilmiş-

Beton santralinin sahibi Beşir Tomris, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'den belediye meclis üyesi olduğunu belirterek, bu nedenle PKK'nın 3 kez mektup göndererek kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Mektuplarda partisinden istifa etmesinin istendiğini dile getiren Tomris, şöyle konuştu:

"AK Parti'den ayrılmam için gönderilen tehdit mektuplarına boyun eğmedim. Bundan sonra da gelecek tehditlere boyun eğmeyeceğim. Kendi partileri dışında başka partide siyaset yapmamı istemiyorlar. Ben Kürdüm, bugüne kadar siyaset yaptığım ve Kürtlerin haklarını verdiğine inandığım AK Parti bünyesinde siyaset yapmaya devam edeceğim."

 "Bölgeyi Kürtlere zindan ettiler"-

PKK'nın tehditlerle siyasete yön vermeye çalıştığına dikkati çeken Tomris, PKK'lıların 7 Haziran seçimi öncesi de halkı tehdit ettiğini anımsattı.

Tomris, yaklaşan seçim öncesi tehditlerin yoğunlaştığını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz Kürtler bunların tehditlerine boyun eğdikçe, onların kölesi olmaya devam edeceğiz. Seçimlerden önce herkes 'olaylar bitsin' diye oyunu HDP'ye verdi ama yine olan biz Kürtlere oldu. Her gün analar ağlıyor. Bölgeyi Kürtlere zindan ettiler. Demek ki bunların dediklerinin hepsi yalan. Bunların tehditlerine boyun eğmeyeceğiz."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara