Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

PKK’nın Uludere sorumlusu öldürüldü

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sırasında Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde eylem hazırlığında olan 2 PKK’lıdan biri ölü olarak ele geçirildi diğeri ise yakalandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 17:15:33

PKK’nın Uludere sorumlusu öldürüldü

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde Şırnak İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından eylem hazırlığında oldukları tespit edildi. Uludere'de anıta çelenk konulması sırasında PKK'nın suikast tarzı saldırı yapacağı ihbarı alındı.

Ajansların haberine göre; Güvenlik güçleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Jandarma ve polis ekipleri bu sabah saatlerinde Kanca yol kontrol noktasından ilçeye sızmaya çalışan PKK'lıların bulunduğu araca 'dur' ihtarında bulundu. 

SÖZDE ULUDERE SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Araçtaki PKK'lıların ateşle karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada PKK'nın sözde Uludere sorumlusu 'Sipan' kod adlı ölü olarak ele geçirilirken yanındaki diğer PKK'lı ise sağ olarak ele geçirildi.

Etkisiz hale getirilen 2 PKK'lının üzerinden 3 tabanca, 4 el bombası, 1 tabanca susturucusu ile örgütsel dokumanlar ele geçirildi. İlçede geniş güvenlik önleri alındı.

PKK'NIN SÖZDE BALKANLAR SORUMLUSU MECİT GÜMÜŞ KANDİL'DE ÖLDÜ!

Sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildikten sonra soluğu Kandil'de alan PKK'nın sözde Balkanlar sorumlusu Mecit Gümüş öldü.

20 yıl kırmızı bültenle arandıktan sonra Rusya'da sahte pasaportla dolaşırken MİT'in verdiği bilgiler sayesinde tutuklanan Gümüş 22 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. PKK'nın karakutusu olarak bilinen Gümüş cezaevinde sık sık rahatsızlanmasının üzerine tedavi edilmesi için tahliye edilmişti. Cezaevinden çıktıktan sonra tedavi olmak yerine Kandil'e giden PKK'lı burada öldü.

Haber Ara