Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

PKK'nın Dürümlü'deki katliamı

PKK'nın Dürümlü'deki katliamı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-28 20:27:02

PKK'nın Dürümlü'deki katliamı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, PKK'lı teröristlerin Dürümlü mezrasında gerçekleştirdiği katliamda yakınlarını kaybeden kadınlarla görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile Tanışık köyüne gelen Emine Erdoğan, Semiha Yıldırım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 12 Mayıs gecesi teröristlerce 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirildiği katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Tanışık Köyü Muhtarı Bayram Yaman'ın evinde, saldırıda yakınlarını kaybeden kadınlarla bir araya gelen Erdoğan, Yıldırım, Kaya ve Karaaslan, patlamada oğlu ve torununu kaybeden Saniye Yaman, oğlunu kaybeden Kezban Yaman, üç oğlu ve bir torununu kaybeden Muhterem Yaman'ın da aralarında bulunduğu köydeki katliam mağduru tüm kadınlarla görüştü, acılarını paylaştı.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden kadınlardan bazıları Kürtçe bazıları da Türkçe, yaşadığı acıları aktardı.

Görüşmede acılı kadınlar teröre tepkilerini dile getirdiler.

Katliamdan duydukları üzüntüyü belirten Bakan Kaya, yaraları sarmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, "Allah yardımcınız olsun. Allah sizlere sabır versin. Masum insanlardı." dedi.

- Dürümlü katliamı

Bingöl'ün Genç ilçesinde, gasbettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs gecesi Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi'ne getiren PKK'lı teröristlerle, durumlarından şüphelenen köylüler arasında tartışma yaşanmış, vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine teröristler, kamyonla Dürümlü mezrasına doğru hareket etmiş, köylülerce takibe alındığını ve kaçamayacaklarını anlayan PKK'lı teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirmişti.


VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara