Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

PKK'nın bölge sorumlusu öldürüldü

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde etkisiz hale getirilenlerden birisinin PKK'nın Karakoçan sorumlusu 'Pale' kod adlı Kurt olduğu belirlendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-05 10:05:15

PKK'nın bölge sorumlusu öldürüldü

AA'nın haberine göre, Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 15-16 Nisan'da Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalındaki "Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Seçkin Çil-15 Operasyonu"nda silahlarıyla ölü ele geçirilen 3 PKK'lıdan birinin, örgütün sözde Elazığ Karakoçan sorumlusu Emrah Kurt olduğu tespit edildi.

Kurt'un etkisiz hale getirilmesinin, PKK'nın Kandil'le yaptığı telsiz konuşmalarına da yansıdığı ve bu kaybın büyük moral bozukluğuna neden olduğu öğrenildi.

2008'de örgüte katıldığı ve çok sayıda eylemi planladığı, 2014'te Bingöl ve Elazığ'da yol kestiği, vatandaşlara örgüt propagandası yaptığı ve kendisinin fark eden polis memurunu yaraladığı belirtildi.

Farklı eylemlere katılan Kurt'un, 2014'te Karakoçan-Kiğı karayolunu trafiğe kapatarak 3 tırı ateşe verdiği, geçen yıl da aynı karayoluna yerleştirilen el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesi ve uzun namlulu silahlarla araçlara ateş açılması eylemlerini gerçekleştirdiği kaydedildi.

Kurt'un, Karakoçan kırsalındaki operasyonda askeri birliğe ateş açma, baz istasyonlarını el yapımı patlayıcıyla tahrip etme, Karakoçan İlçe Jandarma Komutanlığı lojmanları nizamiyesine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunma ve Karakoçan Başyurt Jandarma Karakoluna uzun namlulu silahlarla ateş etme gibi eylemlerde yer aldığı bildirildi.

Teröristin, yine Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı köylerde de vatandaşlardan zorla para ve erzak alınması olaylarının faili olduğu kaydedildi.

Haber Ara