Dolar

32,5707

Euro

34,9244

Altın

2.426,27

Bist

9.722,09

'PKK'nın bölge sorumlusu öldürüldü' iddiası

PKK'nın eski Diyarbakır bölge sorumlusu Mehmet Şah Yıldeniz'in öldürüldüğü iddia edildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 05:40:19

'PKK'nın bölge sorumlusu öldürüldü' iddiası

Ajansların PKK'ya yakın internet sitelerine dayandırdığı habere göre, PKK'nın eski Diyarbakır bölge sorumlusu Mehmet Şah Yıldeniz'in, TSK'nın geçen yıl 24 Temmuz'da Kuzey Irak'taki örgüt kamplarına düzenlediği hava operasyonunda öldürüldüğü iddia edildi.

Geçen yıl Türk savaş uçaklarının PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik gerçekleştirdiği hava operasyonunda öldürülen 'Reber Amed' kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz için anma yapıldı.

Diyarbakır'da başta 2008 yılında polis servis aracına düzenlenen ve 1'i şoför 4'ü polis 5 güvenlik görevlisinin öldürüldüğü, 18 polisin yaralandığı olay başta olmak üzere birçok saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Yıldeniz, gıyabında yargılanıyordu. Yıldeniz, PKK ile yapılan Oslo görüşmelerin bitmesine neden olduğu belirtilen ve 13 askerin hayatını kaybettiği Silvan saldırısından da sorumlu tutulmuştu. 

Bir dönem PKK'nın Diyarbakır bölge sorumluluğu da yapan Yıldeniz'in, çözüm sürecinin bitmesine neden olarak gösterilen Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polisin evinde öldürülmesinden sonra TSK'nın Kuzey Irak'ta gerçekleştirdiği hava operasyonunda öldürüldüğü belirtildi.

Haber Ara