Dolar

32,5860

Euro

34,7758

Altın

2.509,51

Bist

9.693,46

PKK'lılar polisi eşi ve çocuğunun yanında vurdu

Bitlis'te PKK mensupları yol kesti ve polis memuruna yanında eşi ve çocuğu varken ateş açtı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 12:41:54

PKK'lılar polisi eşi ve çocuğunun yanında vurdu

PKK Bitlis'te yol kesti. Yeni görev yerine gitmekte olan polis memurunun yanında eşi ve çocuğu varken içinde oldukları araca ateş açtı. Olayın ardından polis memuru yaralanırken PKK'lılara yönelik olarak operasyon başlatıldı.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON YAPILDI

AA'dan edinilen bilgiye göre Bitlis-Diyarbakır istikametinde yol kesen PKK, bazı araçları durdurdu. Gaziantep'ten, Van'ın Çatak ilçesine yeni atanan polis memuru M.D., yanında eşi ve çocuğu ile yeni görev yerine giderken uzun namlularla ateş açan PKK'nın saldırısına uğradı. Yaralanan polis memuru Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olayın gerçekleştiği bölgeye de hava destekli operasyon başlatıldı.

VALİ'DEN ZİYARET

Vali Ahmet Çınar, Vali Yardımcısı Hakan Şeker ve İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, yaralı polisi hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

ARANAN PKK'LILARIN LİSTESİ ASILMIŞTI

Bitlis Valiliği, PKK'da lider konumunda olan ve aranan 10 örgüt üyesinin yakalanması için il merkezi ve ilçelerdeki birçok yere PKK'lıların resimlerinin üzerinde bulunduğu afişlerin asıldığını duyurmuştu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca aranan ve başına ödül konulan PKK'lılara ilişkin hazırlanan yüzlerce afişin, il merkezi ve ilçelerde çok sayıda yere asıldığı belirtildi.

Açıklamada, afişlerde Türkçe ve Kürtçe olarak aranan kişilere ilişkin bilgilerin ve ödül miktarlarının yer aldığı vurgulanarak, aranan şahısları "Alo 140" hattını arayarak ihbar edenlerin bilgilerinin kesinlikle gizli tutulacağı bildirildi.

Haber Ara