Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

PKK lideri Abdullah Öcalan Kemalist mi?

Ak Parti eski Milletvekili Kurt, 'Öcalan Kemalizm'i över ve ne kadar iyi olduğunu anlatırdı.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-07 17:48:19

PKK lideri Abdullah Öcalan Kemalist mi?

İLKHA'da yer alan habere göre, Ak Parti eski Milletvekili Abdurrahman Kurt, Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen konferansta önemli açıklamalarda bulundu.

Abdullah Öcalan ile askeri yetkililer arasında geçmişte yaşanan dikkat çekici anekdotları paylaşan Kurt, "Öcalan, askerlere devamlı, 'Bizi ciddiye almıyorsunuz, biz buradan gidersek, Kürtler şeriatçıdır, bu Kürdistan'a şeriatçılar gelir. Bizimle anlaşın.' şeklinde mesajlar gönderiyordu." dedi.

Kurt'un açıklamaları şöyle;

"Öcalan, sürekli askere mesaj göndererek, 'Bu ülkede hiçbir zaman bir siyasi muktedir olamayacak. Bu ülkede sadece muktedir olan askerlerdir.' diyordu. Öcalan'ın 'Biz onlarla (askerle) savaşıyoruz. Barışacaksak onlarla barışacağız' diye bir tezi vardır. Öcalan askerlere devamlı, 'Bizi ciddiye almıyorsunuz, biz buradan gidersek, Kürtler şeriatçıdır, bu Kürdistan'a şeriatçılar gelir. Onun için siz bizimle en iyi anlaşırsınız. Bizimle anlaşın ve belli bir noktaya gelin' şeklinde mesajlar gönderiyordu.

"KEMALİZMİ ÖVER"

Hatırlayın, Öcalan'ın 2010'a kadar bütün İmralı görüşmeleri 2 ana unsurdan oluşuyordu; "Hiç şaşmaz! Konuşmasının ilk yarım bölümü, Kemalizm'e övgülerle doludur. Kemalizm'in ne kadar iyi olduğunu ve değerli olduğunu anlatır. Bundan sonra ikinci bölümde güncel mesaj verir.

"KENDİ KÜRTLERİNİ EZDİLER"

Öyle yerde safça inandılar ki PKK'nın silah bırakacağına, bırakabileceğine. Kendi Kürtlerini bile ezdiler. Diğer Kürtleri hiç dikkate almadılar. Hem çözüm sürecini ve demokratikleşme süreçlerini birbirine birleştirdiler. Dolayısıyla bu süreçte diğer Kürtleri etkisizleştirdiler. 'Nasılsa Öcalan üzerinden PKK silah bırakacak!' havasına kapıldılar. PKK bu süreci çok anormal bir şekilde istismar edip, çözüm sürecini kendisinin hegomonyal hayallerinin hayata geçirme süreci olarak işletti."

 

Haber Ara