Dolar

32,3656

Euro

34,9586

Altın

2.324,71

Bist

9.079,97

'PKK konusundaki kaygılar üzerine mutabık kalındı'

Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD'li mevkidaşı Jim Mattis ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. Görüşmede “PKK konusundaki kaygılar üzerine mutabık kaldıkları” bildirildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-17 10:12:56

'PKK konusundaki kaygılar üzerine mutabık kalındı'

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Sözcüsü Dana White tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Liderler Türkiye'de sivillere ve Türk askerlerine saldırı düzenleyen ve ABD tarafından da yabancı terör örgütü olarak tanınan PKK'ya yönelik kaygılarda mutabık kaldılar" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Bakan (Jim Mattis) Türkiye'nin PKK ile mücadelesine desteğini ve PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile işbirliğini artırmayı planladıklarını yineledi" denildi.

İki bakanın Suriye krizini de ele aldıkları ifade edilen açıklamada, iki ülkenin Suriye'deki insani krizin ve şiddetin azalması konusunda işbirliğine devam edeceklerini belirttikleri ifade edildi.

Açıklamadanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bakan Türk hükümeti ve halkının mülteciler ve Suriye'den kaynaklanan insani sorunlar konusundaki cömertliğini takdir etti. İki lider Irak ve Suriye'de istikrar ve barışa yönelik desteklerini yineledi ve Türkiye-ABD güvenlik işbirliği konusunda birlikte çalışacaklarını kaydettiler."

Bakanların görüşmesi, Erdoğan - Trump görüşmesinden hemen sonra gerçekleşti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara