Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

PKK: Hedef Kılıçdaroğlu değildi

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna düzenlenen ve bir askerimizin şehit olduğu hain saldırıyı PKK üstlendi. Yapılan açıklamada 'hedefimiz Kılıçdaroğlu değildi' ifadeleri kullanıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 15:30:08

PKK: Hedef Kılıçdaroğlu değildi

Dün Ardanuç Belediyesi'ndeki program için yolda CHP'nin konvoyuna saldırı düzenlenmiş, Kılıçdaroğlu yara almazken bir asker hayatını kaybetmiş, üç asker de yaralanmıştı. Reuters'ın aktardığına göre PKK, saldırıda hedefin Kılıçdaroğlu değil, Jandarma Özel Harekat timleri olduğunu duyurdu. Örgüt, o sırada CHP konvoyunun geçtiğine dair bir bilgisi bulunmadığını da öne sürdü.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ve diğer hükümet yetkilileri saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğini belirtmişti.

'Hedef Jandarma Özel Harekat'tı'

PKK açıklamasında şöyle dendi: "25 Ağustos günü Artvin-Şavşat yolunda Soğuksu mıntıkasında bir askeri konvoyun geçeceği bilgisinin alınması üzerine öğleden sonra saat 13.45'te alandaki gücümüz bu konvoyun önünde bulunan JÖH'lere ait bir Cemse aracı imha etmek üzere hedeflemiş ve bu Cemse etkili bir biçimde vurulmuştur.

Eylemci gücün kesinlikle önceden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ait bir konvoy olduğu yönünde herhangi bir bilgisi yoktur. Eylem esnasında askeri aracın arkasında sivil bir konvoyun olduğu fark edilmiş ve zaten Kemal Kılıçdaroğlu'nun bindiği araç güçlerimizin atış mesafesine girmesine rağmen herhangi bir atış yapılmamıştır. Burada CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu kesinlikle herhangi bir biçimde hedeflenmemiştir. Ne genelde gerillalarımızın, ne de yerel gücümüzün böyle bir planı söz konusu değildir. Eylemin amacı, sadece Türk devletinin güvenlik kuvvetleridir."

Haber Ara