Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

PKK'dan kontrol noktasına saldırı

Şırnak'ın merkez Balveren Beldesi'nde kontrol noktasında bulunan askerlere ateş açıldığı bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-02 00:56:52

PKK'dan kontrol noktasına saldırı

Ajansların haberine göre; Saldırıda 1 teğmen ile 1 uzman çavuş yaralandı. Askerlerinde karşılık vermesiyle militanların kaçış güzergahları yoğun ateş altına alındı ve bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Milli Jandarma Karakolu yakınındaki kontrol noktasında bulunan askerlere, karakolun karşısında bulunan Cudi Dağı eteklerinden PKK'lılarca ateş açıldı. Keskin nişancı olduğu sanılan militanlar açılan ilk ateş sonucu bir teğmen çenesinden, bir uzman çavuş da omzundan yaralandı. PKK'lılar tarafından açılan ateşe askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Kısa süreli çatışmanın ardından PKK'lı grup, Cudi Dağı'na doğru kaçtı.

PKK'lıların kaçış noktalarına Milli Jandarma Karakolu'ndan top atışı yapılırken, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Kobra tipi ve Atak taarruz helikopterleri, bölgeyi yoğun ateş altına aldı. PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede başlatılan hava destekli operasyon devam ediyor.

İsimleri öğrenilmeyen yaralı teğmen ve uzman çavuş, Şırnak Asker Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara