Dolar

32,3361

Euro

35,2001

Altın

2.247,23

Bist

8.718,11

PKK'dan IKBY'nin 'bağımsızlık referandumu'na ilişkin açıklama

Kandil'de bulunan ve PKK'nın yönetim kadrosunda olan Duran Kalkan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül’de gerçekleştirmeye hazırlandığı referandumun 'yapılamayacağını' söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-22 14:56:20

PKK'dan IKBY'nin 'bağımsızlık referandumu'na ilişkin açıklama

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de gerçekleştirmeye hazırlandığı 'bağımsızlık referandumu'na IKBY muhalefeti, Merkezi Irak Yönetimi ve  bölge ülkeleri tepki gösterirken, uzun zamandır konu ile ilgili yorum yapmayan Kandil cephesinden de ilk açıklama geldi. PKK'nın yönetim kadrosunda yer alan Duran Kalkan, bağımsızlık referandumunun kendilerine karşı kullanılmak istenen bir propaganda aracı olduğunu belirterek "yapılamayacağını" söyledi.

BARZANİ'YE MESAJ: "DAR BİR PROPAGANDA"

Kalkan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bu referanduma kim karar veriyor? Referandum yapan bir sistem yok, işleyen bir demokrasi yok! Bir yönetim karar almış, ama o yönetim yetkiyi kimden alıyor? Yetki aldığı sistemi işletebiliyor mu? Bunların hiçbirisi yoktur. Kürt toplumunun onayını almış mıdır? Dört parça Kürdistan'da demokratik siyasetin onayını almış mıdır? Ulusal kongre oluşturulmuş mu? Bu referanduma kim karar veriyor? ‘Ben yaparım olur' demek dar bir propaganda işine benziyor.”

"HALK GEREKİRSE SAVAŞACAK"


Kürtlerin bağımsızlık ve özgürlük haklarına referandumla karar verilemeyeceğini öne süren Kalkan, “Zaten bu hak, Kürt halkının devredilemez, tartışılamaz, engellenemez hakkıdır. Bu halk mutlaka bağımsız ve özgür olacak. Bilinçlenecek, örgütlenecek, savaşacak, bedeli neyse ödeyecek, gerekirse yüzyıllarca savaşacak ama sonunda mutlaka kazanacak!” dedi.

Haber Ara