Dolar

32,5743

Euro

34,7648

Altın

2.495,93

Bist

9.524,59

PKK’dan anlık eylem talimatı

PKK’nın, son dönemdeki silahlı eylem talimatlarını, örgütün askeri kanadından bildirim alan bölge komutanın verdiği öne sürüldü...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-05 05:12:08

PKK’dan anlık eylem talimatı

Milliyet'in haberine göre, PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güvenlik birimlerini hedef aldığı silahlı eylemler sürerken, istihbarat birimleri önemli tespitlere ulaştı. Örgüt mensupları arasındaki iletişimi çok yönlü olarak takip eden istihbarat birimleri, son dönemde ard arda gerçekleştirilen kanlı eylemlerin arka planına yönelik bazı bulgular elde etti. Son olarak Ağrı Doğubeyazıt'ta Jandarma karakoluna yönelik 2 ton bomba yüklü traktörle gerçekleştirilen, 2 askerin hayatını kaybettiği 31'inin de yaralandığı intihar saldırısı da dahil olmak üzere gerçekleştirilen eylemlerin, örgütün bölge komutanları ve sorumlularınca verilen talimatlar üzerine yapıldığı belirlendi.

‘Serbest hareket edin'

PKK'nın önemli isimlerinden gelen “çözüm süreci bitmiştir” şeklindeki açıklamaların ardından, örgütün askeri kanadının, iletişime geçtiği bölge komutanları ve sorumlularına “serbest hareket” talimatı verdiği tespit edildi. Bu kapsamda örgütün askeri kanadının bölge komutanlarına “serbest hareket edin, koşullar oluştuğunda eylem yapın” talimatını ilettiği istihbarat birimlerince takip edilen örgüt içi iletişime yansıdı. Bu doğrultuda örgüt yönetiminin ya da askeri kanat yönetiminin gerçekleştirilen her bir eylem için ayrı ayrı talimat vermediği ve eylemlerin bölgelerdeki PKK unsurlarınca “anlık/spontane” şekilde gerçekleştirildiği değerlendirildi.

Haber Ara