Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

PKK'da isyan: Sıkıysa siz çarpışın

PKK'nın ortaya çıkan telsiz konuşmalarında bir militanın Karayılan'a 'Sıkıysa siz gelin çarpışın' dediği tespit edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-03 11:19:03

PKK'da isyan: Sıkıysa siz çarpışın

PKK'nın elebaşılarından Murat Karayılan'ın basında çıkan 20 sayfalık açıklamaları, örgütün ne denli "köşeye sıkıştığının" açık göstergesi olarak yorumlanıyor.

TSK'nın özellikle son günlerde Beytüşşebap'ta yaptığı operasyonlar sonrasında örgütün sözde yöneticilerinin telsiz konuşmaları ise "ilginç ve itiraf" niteliğinde diyaloglara sahne oluyor.

PKK'nın elebaşılarından Murat Karayılan'ın uzun yıllar en yakınında yer alan bir ismin geçen hafta güvenlik kuvvetlerine teslim olması ve Karayılan'ın basında çıkan 20 sayfalık açıklamaları, örgütün ne denli "köşeye sıkıştığının" açık göstergesi olarak yorumlanıyor.

"Kanlı tarihlerinde" örgütün başındaki hiçbir sözde liderin bu denli kapsamlı bir açıklamaya gitmemesi, örgütün yaşadığı vahametin açıkça ortaya çıkması olarak da değerlendiriliyor.

Karayılan'ın konuşmasındaki çelişkilere bile bakılsa örgütün ne durumda olduğunun açıkça görülebileceği ifade ediliyor.

Bu arada güvenlik kuvvetleri, örgütün sözde eyalet liderlerinin, telsiz konuşmalarında Karayılan'a, "Sıkıysa siz gelin çarpışın. İran'da keyif yaparak emir vermekle bu işler yürümez" diyecek kadar ileri gittiğini de tespit etti.

P

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara