Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Piyasalar, Trump'ın vereceği mesajları bekliyor

Piyasalar ABD Başkanı Donald Trump'ın sabaha karşı Kongre'de yapacağı konuşmayı bekliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-28 18:08:57

Piyasalar, Trump'ın vereceği mesajları bekliyor

Piyasalarda ABD Başkanı Trump'ın konuşmasında vergi indirimleri ve altyapı harcamaları konularında vereceği mesajlar bekleniyor. Bankacılar Trump'ın mesajlarının ABD ekonomisi, dolayısıyla da küresel risk iştahına etkisini yakından izliyorlar. Trump, bu akşam Kongre'de yapacağı konuşma ile başkanlık dönemine yaptığı fırtınalı başlangıcı geride bırakarak, sağlık sektöründe reformlar ve orduyu güçlendirme gibi planlarını sunma fırsatını bulacak.

Temsilciler Meclisi'nde bu gece TSI 05:00'te yapacağı konuşma Trump'ın geniş izleyici kitlesine ulaşabileceği ve yanlış adımların, iç çekişmelerin ve medya ile kavgaların yaşandığı birinci ayın sonunda, gündemine açıklık getirmesi için en iyi fırsat olarak görülüyor.

Dolarda sınırlı yükseliş yaşandı

Dolar/TL geçen hafta perşembe gününden sonra gelişmekte olan ülkelere yönelik risk iştahının zayıflaması sonrası sınırlı yükselişini bugün de sürdürdü. Güne 3.6050 civarında başlayan dolar/TL gün içinde genel olarak yukarı yönlü bir seyir izlerken en yüksek 3.6274 seviyesine kadar çıktı. Serbest piyasada dolar 3.6190 liradan, euro 3.8340 liradan günü tamamladı.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "TL'de cuma günü başlayan değer kaybı bugün de devam ediyor. Kayıplar genel olarak dışarı kaynaklı. Bugün bir miktar Doğan grubuna ilişkin haberler endişe yarattı ancak büyük bir etkiden söz etmek henüz mümkün değil. Yakından takip ediliyor" dedi.

Bankacı kurda gelişmekte olan ülkelere ilişkin yeni bir risk iştahı ihtimalinin hala canlı olduğunu bunun gerçekleşmesi halinde 3.55'li seviyelerin yeniden gündeme gelebileceğini aksi halde yukarıda 3.63-3.65 seviyelerinin takip edileceğini belirtti.

Haber Ara