Dolar

32,3712

Euro

35,0141

Altın

2.325,64

Bist

9.093,72

Pınar Karşıyaka'nın bir hayali daha gerçekleşti

Pınar Karşıyaka'nın bir hayali daha gerçekleşti

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-30 11:12:25

Pınar Karşıyaka'nın bir hayali daha gerçekleşti
ALİ KORKMAZ - THY Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek 4 ekipten biri olan Pınar Karşıyaka'nın basketbol şube sorumlusu Tamer Ustaoğlu, "Umarım İzmir de bunun değerini, bundan faydalanmasını bilir" dedi.

Ustaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THY Avrupa Ligi'nde yer almaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Daha önceki basketbol şube sorumluluğu döneminde Avrupa Ligi için 5 yıllık bir hedef koyduğunu hatırlatan Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Bu süreden daha kısa bir zamanda Euroleague'de mücadele etme hakkını kazandık. 5 sene önce Nazım Torbaoğlu'nun öncülüğünde ben, Gökhan Şensan, Turgay Büyükkarcı ve Özgür Aris gibi isimler bu vizyonu koymuştu. Mutluyuz ama iş bitmiyor. Bu ekip bunları gerçekleştirdi. Bu süreçte ana sponsorumuz Pınar, Euroleague yönetimiyle görüşmeye giderken bize tam destek verdi. Devletimiz, belediyemiz, basın kuruluşlarımız da hep bizim yanımızda oldu."

- Bundan sonrası daha önemli

Ustaoğlu, bundan sonrasının çok daha önemli olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir bunu değerini bilecek mi, bilmeyecek mi göreceğiz. Bu İzmir için büyük bir şans. Pınar Karşıyaka'nın Euroleague'de yer almasından, bir Karşıyakalı ve İzmirli olarak gurur duyuyorum ama umarım İzmir de bunun değerini, bundan faydalanmasını bilir. Burada kalıcı olmak için daha fazla güce ihtiyacımız var. Hem maddi hem manevi anlamda. Artık Pınar Karşıyaka'nın iç sahadaki maçlarını televizyondan 100-150 milyon kişi izleyecek. Real Madrid, Barcelona, CSKA Moskova gibi takımlar İzmir'e gelecek."

- Avrupa'da adım adım yükseldi

Avrupa kupalarında son 5 sezondur aralıksız mücadele eden Pınar Karşıyaka, THY Avrupa Ligi'ne kadar yükseldi. İlk 3 sezon FIBA EuroChallenge Kupası'nda son 2 yıl ise ULEB Avrupa Kupası'nda mücadele eden İzmir temsilcisi, gelecek sezon Avrupa'nın en iyi ekipleriyle karşılaşacak.

Uzun yıllar Avrupa kupalarına katılamayan ve daha sonra 2010-2011'de FIBA EuroChallenge Kupası'nda çeyrek finale kadar yükselen İzmir temsilcisi, bir sonraki sezon son 16 turunda kupaya veda etmişti.

2012-2013 sezonunda aynı kupanın finalinde Rus ekibi Krasnye Krylja'ya yenilen İzmir temsilcisi son iki yıl ULEB Avrupa Kupası'nda yer aldı. Kupada 2013-2014'te ikinci tura kadar yükselen yeşil-kırmızılı ekip geçen sezon ise çeyrek final oynadı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara