Dolar

32,3295

Euro

35,0781

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

Piazza'da YGS-LYS Tercih Danışma Merkezi kuruldu

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde öğrencilerin sınav tercihlerinde sağlıklı tercih yapabilmeleri için 'YGS-LYS Tercih Danışma Merkezi' kuruldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 09:54:42

Piazza'da YGS-LYS Tercih Danışma Merkezi kuruldu
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde öğrencilerin sınav tercihlerinde sağlıklı tercih yapabilmeleri için "YGS-LYS Tercih Danışma Merkezi" kuruldu.

Kahramanmaraş'ın buluşma noktası Piazza'ya kurulan YGS-LYS Tercih Danışma Merkezi, öğrencileri ve velileri daha sağlıklı ve doğru tercih yapmalarını sağlamak amacıyla uzman rehber öğretmenleri aracılığıyla bilgilendiriyor. Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ne kurulan YGS-LYS Tercih Danışma Merkezi'ne ziyarette bulunan Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Piazza AVM'ye gelerek YGS-LYS Tercih Danışma Merkezini ziyaret ederek çalışmalarını yerinde gördü.

Kahramanmaraş'ta kentin insan yoğunluğunun fazla olduğu alanlara danışma merkezleri kurduklarını söyleyen Akkurt, "Biz Rehberlik Araştırma Merkezimizle (RAM) birlikte, vatandaşlarımıza maksimum fayda sağlamaya gayret ediyoruz. İlimizde YGS-LYS 55, TEOG 83 ve YGS-LYS ve TEOG ortak 5 olmak üzere toplam 143 tane tercih merkezi bulunmaktadır. YGS-LYS tercih tarihi 26-Temmuz-2 Ağustos olarak belirtilmişti ancak süre uzatıldı. 29 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında da tercih yapılabilecek. Tüm öğrencilerimize başarılar dileyerek, tercih takvimini kontrol edip tercihlerini sağlıklı bir şekilde yapmalarını öneriyorum" dedi.

Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra "tercih süresi" içinde 'ais.osym.gov.tr' internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılmasının mümkün olduğunu belirten Akkurt, "Adaylar özellikle, puandan çok başarı sırasına dikkat etmeli ve başarı sırası aralığını geniş tutmalıdır. Bunun dışında bir diğer önemli faktör de tercih formunda bölüm kodlarına dikkat edilmesidir" diye konuştu.

Haber Ara