Dolar

32,3544

Euro

35,1415

Altın

2.301,58

Bist

9.079,97

Peşmerge, Musul operasyonunda cepheden canlı yayını yasakladı

Peşmerge Bakanlığı'nın isteği üzerine güvenlik gerekçesiyle cepheden Kürt televizyon kanallarının canlı yayınlar yapması yasaklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-25 11:15:22

Peşmerge, Musul operasyonunda cepheden canlı yayını yasakladı

Ajansların haberine göre; Peşmerge Bakanlığı, Türk ve uluslararası kuruluşların cephelerden operasyonu izleme izinlerini de iptal etti.

Irak ordusu ile birlikte 17 Ekim'de Musul operasyonu başlatan peşmerge güçlerinin bulunduğu cephelerden özellikle uydudan yayın yapan Erbil merkezli Kürt televizyon kanalları; Rudaw TV, K24 TV ve NRT'ye Irak Bölgesel Kürt yönetimi Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gönderilen yazıda artık canlı yayın yapılamayacağı bildirildi. Başsavcılığın kararı Peşmerge Bakanlığı'nın isteği üzerine güvenlik gerekçesiyle aldığı belirtildi. Peşmerge Bakanlığı'nın canlı yayınları yasaklayan kararı ile birlikte peşmergenin bulunduğu cephelerde operasyonu izleyen Türk ve uluslararası bazı yayın kuruluşlarının da izin belgelerinin iptal ettiği ve operasyonları izlemelerine izin verilmediği belirtildi.

bulut

GÖKYÜZÜNÜ KARARTAN KUYULARIN FOTOĞRAFLARI YAYINLANDI

Musul operasyonunun başlaması ile birlikte IŞİD'in Koalisyon uçaklarının hava saldırılarından korunmak ve havadan görüntü vermemek için hem hendekleri doldurduğu petrolü yakması, bazı yerlerde petrol kuyularını ateşe vermesi ile ilgili havadan çekilen görüntüler sosyal medya hesaplarında yayınlandı.

Irak Ordusu'nun Musul'un güneyinde cephe açtığı ve havaalanı bulunan Geyare İlçesi'nde yakılan petrol kuyularından çıkan dumanların gökyüzünü kararttığı gözlenirken, çatışmaların kuyulara yakın olması nedeniyle söndürme çalışmaları yapılamadığı belirtildi.

 

Haber Ara