Dolar

32,3261

Euro

35,0721

Altın

2.308,86

Bist

9.079,97

Peşmerge Başika'yı ele geçirdi

Reuters haber ajansı, Irak'ta Peşmerge güçlerinin kentin kuzeydoğusundaki Başika kasabasını ele geçirdiğini duyurdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-23 14:18:20

Peşmerge Başika'yı ele geçirdi

El Cezire'nin haberine göre; Irak'ta Musul'un kurtarılması operasyonun 7'nci gününde, Peşmerge güçleri kentin kuzeydoğusundaki Başika kasabasını almak için operasyonu hızlandırdı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri, kuzeydoğu bölgesinde yer alan Başika ve Naweran cephelerinde sabahın erken saatlerinde IŞİD'in elinde tuttuğu kasabaya ilerledi.

Kasabadan birkaç kilometre mesafedeki İmam Rıza köyünde Peşmerge güçleri ve IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Pazar sabahı başlatılan operasyonda Peşmerge'nin yanı sıra ABD'li askerler de yer aldı. Peşmergeleriyle Naweran Cephesi'ne giden İran'a muhalif Kürdistan Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yezdanpenah da, IKBY'li Peşmergeler'e destek için çatışmalara katıldıklarını söyledi.

Ve Reuters haber ajansı, Peşmerge'nin Başika'da kontrolü sağladığını duyurdu.

Reuters'e göre ABD'li bir yetkili, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ı, kasabanın IŞİD'den alınması konusunda bilgilendirdiğini de söyledi.

Böylece sabahın erken saatlerinde başlatılan operasyonla Musul kent merkezine 20 kilometre mesafede yer alan Başika kabası ele geçirildi.

Haber Ara