Dolar

32,5170

Euro

34,9440

Altın

2.439,02

Bist

9.716,77

Perinçek: Fetullah Gülen artık bir ceset

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun PYD politikasını değiştirmesi gerektiğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-28 22:55:53

Perinçek: Fetullah Gülen artık bir ceset

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir konferansa katılan Doğu Perinçek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenerek, CHP'nin ileri ki dönemlerde Türkiye'yi yönetmesinin mümkün olmadığını ve PYD'ye karşı politikasını değiştirmesini gerektiğini söyledi.

Gazetecilere yaptığı açıklamada FETÖ örgütü hakkında konuşan Perinçek, "Gıladyo ve FETÖ ezildi. Bu çok büyük bir olay. Türkiye yıllardır kontrgerilla dedi, 12 Eylüllerden geçti. İşte o süreçte Amerika'nın ve Nato'nun Türkiye'de kurduğu gizli devlet, yer altı örgütü 15 Temmuz gecesi ezildi. Tüm kurum ve kuruluşlardan bu FETÖ örgütü temizleniyor. Bu çok büyük bir gelişme ve devlet özgürleşiyor" ifadelerini kullandı.

"İDAM FETÖ'YE VURMAZ"

İdam yasasının FETÖ için uygulanamayacağını da savunan Perinçek, "İdam geçmişe uygulanamaz. İdam yasası gelse bile geçmişe yönelik değil, geldikten sonraki olaylarla ilgili uygulanabilir. Önümüzdeki dönemle ilgili belki PKK'yı yıldırmak için böyle şeyler düşünülüyor. Ama Türkiye'ye idam yakışmıyor. Türkiye sorunlarını idam olmadan da çözebilecek güçte bir ülke" şeklinde konuştu.

 

Haber Ara