Dolar

32,5866

Euro

34,8563

Altın

2.505,98

Bist

9.679,74

Perinçek: Batı, Erdoğan'ı diktatör gösterip devirmek istiyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Batı ülkelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ‘diktatör' gösterip devirmek istediğini söyleyerek, ülkede yaşanan terör saldırılarının da hükümeti yıkmak amacıyla yapıldığını belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-05 17:10:14

Perinçek: Batı, Erdoğan'ı diktatör gösterip devirmek istiyor

TİMETURK | HABER MERKEZİ

"Türkiye son dönemde Amerika'nın planlarını bozuyor" diyerek söze başlayan Perinçek, batı basınının "ABD'nin planlarını bozduğu için Türkiye'yi suçlu gördüğünü" belirtti.

Perinçek şunları söyledi:

"TÜRKİYE'NİN TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ÜZERİNE YÜZÜMESİNDEN RAHATSIZLAR"

Türkiye'nin FETÖ, PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerinin üzerine yürümesinden rahatsız oluyorlar. Bundan dolayı büyük telaş içindeler. Bundan dolayı Türkiye'yi hükümet krizine sokup, mevcut hükümeti devirmek ve kendi akıllarınca bir yönetim kurmak istiyorlar. Bu çok açık" diye konuştu.

"BU HÜKÜMETİ, MİLLİ SEFERBERLİK HÜKÜMETİ HALİNDE GENİŞLETMEK GEREKİYOR"

Perinçek, bu planlara karşı siyasi çözümler üretilmesi gerektiğini aktararak, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı, milli seferberlik çağrısı yaptı. Bu çok önemli ve güzel. Bu konuda sorumluluk almaya hazır olduğumuzu ilan ettik. Ancak bunun araçlarını oluşturmamız lazım. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan, sürekli ve haklı olarak 'İkinci İstiklal Mücadelesi' verdiğimizi söylüyor. O zaman bu mücadeleyi kazanacak ve terörün kökünü kazıyacak, devletin ve milletin tüm güçlerini bir araya getirecek bir hükümet gerekli. Amerika, Türkiye'yi hükümet krizine sokmak için bir baskın yapmak ve bu hükümeti yıkmak istiyor. O zaman bu baskını önlemek için biz bu girişimi yerle bir edelim. Bunun çözümü, tüm milleti bir araya getiren, güçlü bir hükümettir. Bu hükümeti, milli seferberlik hükümeti halinde genişletmek gerekiyor."

"ERDOĞAN'SIZ BİR ÇÖZÜM YOK"

Tüm siyasi partilerin teröre karşı bir araya gelmesi gerektiğini kaydeden Perinçek, "Türkiye bu ortamdan, Cumhurbaşkanına sınırsız yetki vermekle çıkamaz ancak Tayyip Erdoğan'sız bir çözüm de yoktur. Bunu görmemiz lazım. Çünkü AKP Mecliste çoğunlukta. Bugün seçim olsa yine aynısı olacak. Bundan dolayı AKP'siz bir milli çözüm yok. Tüm güçleri birleştireceksek, böyle bir güç var. Onu dışlayıp, 'diktatör' dediğiniz, onu hedef aldığınız zaman Amerika ile birleşmiş, onun planlarına ortak olmuş oluyorsunuz. O yüzden bu planları bozmamız için, bir olmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara