Dolar

32,4961

Euro

34,5834

Altın

2.478,73

Bist

9.553,71

Pentagon’dan Esed’e: Türkiye’nin ‘kırmızı çizgisi’nden uzak durun

ABD Savunma Bakanlığı Türkiye'nin Suriye'de IŞİD ve PYD'ye yönelik operasyonlarıyla ilgili açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-23 12:21:15

Pentagon’dan Esed’e: Türkiye’nin ‘kırmızı çizgisi’nden uzak durun

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait obüsler, Cerablus'taki IŞİD ve Menbiç'te de bir diğer örgüt olan PYD hedeflerini vurdu. Türkiye'nin her iki örgüte yönelik operasyonları, ABD Savunma Bakanlığı'nında gündemindeydi.

Bakanlık sözcüsü Peter Cook, Türkiye'nin Cerablus'taki IŞİD hedeflerini vurmasını, bölgenin örgüttenden temizlenmesi için önemli olduğunu söyledi.

"IŞİD SURİYE'NİN HER YERİNDEN ATILMALI"

Cook şöyle konuştu; "Suriye'nin herhangi bir yerinde, özellikle de böyle önemli bir yerde, IŞİD'e yönelik baskı önemlidir. IŞİD'in Cerablus dahil, Suriye'nin her yerinden atılmasını görmeyi istiyoruz."

"KOALİSYON GÜÇLERİNİ KORUYACAĞIZ"

Peter Cook, rejim güçleri ile PYD arasındaki çatışmalar içinde, koalisyon güçlerinin korumaya devam edeceğiz açıklamasında bulundu:

"Hava operasyonlarımızın detaylarına girmeyeceğim ama bunu yapmayı sürdüreceğiz. Hava gücümüzü gerektiğinde ortak operasyonlarda koalisyon güçlerimizi korumak için kullanacağız."

Suriye rejimine Türkiye'nin kırmızı çizgisi olan bu bölgelerden uzak durmaları çağrısı yaptıklarını hatırlatan Cook, bu durumun, Haseke ve Menbiç üzerinde bir "uçuşa yasak bölge" anlamına gelmediğini söyledi.

Türkiye, Menbiç'i IŞİD'den temizleme niyetiyle bölgeye giden PYD unsurlarının, kenti terk etmesi konusundaki hassasiyetlerini önce ABD'ye, ardından bölgedeki diğer muhataplarına aktarmıştı.

Haber Ara