Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

Pendik'teki darp iddiası

Soruşturmayı yürüten savcılığın itirazı üzerine, şüpheli E.K'nın tutuklanmasına karar verildi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-22 20:17:32

Pendik'teki darp iddiası
Pendik'te, minibüste şortlu bir kıza saldırdığı iddia edilen şüpheli E.K, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

Pendik'te yolcu olarak bulunduğu minibüste hakaret ve şiddete maruz kaldığını iddia eden M.S'nin şikayeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan ve bu kapsamda tutuklama talebiyle Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüpheli E.K'nın serbest bırakılmasına soruşturmayı yürüten savcılık itirazda bulunmuştu.

İtirazı kabul eden bir üst hakimlik, şüpheli E.K. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Bu kapsamda yeniden Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan şüpheli E.K'nın "hakaret", "kasten yaralama", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından tutuklanmasına karar verildi.

Pendik'te 14 Haziran'da yolcu olarak bulunduğu minibüste, bir başka yolcu tarafından hakarete ve şiddete maruz kaldığını iddia eden M.S'nin şikayette bulunması üzerine şüpheli E.K hakkında soruşturma başlatılmıştı. Bu kapsamda yakalanan E.K'nın 17 Haziran'da polis tarafından ifadesi alınmış ve hakkında Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nce "Vergi Usul Yasası'na muhalefet" suçundan verilen mahkumiyet kararı olduğunun tespiti üzerine serbest bırakılmayarak, Silivri Açık Cezaevi'ne gönderilmişti.

Haber Ara