Dolar

32,5869

Euro

34,7911

Altın

2.508,91

Bist

9.693,46

Patlamadaki 'gözcüler' aranıyor

Ankara'daki saldırının ardından güvenlik güçleri sadece canlı bombaları değil gözcülerin de izini sürüyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 09:43:54

Patlamadaki 'gözcüler' aranıyor
Yeni Şafak'ın haberine göre, Ankara'daki çifte saldırıyı aydınlatmak üzere polisteki 107 kişilik ve MİT'teki 61 kişilik özel ekipler görevlendirildi. Olayı gerçekleştiren örgütün kimliği, bomba ve düzeneği üzerindeki ayrıntılı incelemelerle belirlenmeye çalışılırken, ülke genelinde canlı bomba olma ihtimali bulunan ve yakalanamayan farklı örgütlerden 16 şahsın ailelerinden mahkeme kararı ile DNA örnekleri aldı. Bu örnekler Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı'nda bulunan ve canlı bomba olduğu düşünülen iki parçalanmış haldeki cesetle eşleştirildi. Canlı bombalar, her iki cesetteki barut yoğunlaşmasının 91 derecenin üzerinde olduğu saptaması üzerine belirlendi.
 
GÖZCÜLER ARANIYOR
 
Polis, Ankara veya çevresinde IŞİD militanı olabilecek kişileri 36 saatlik çalışmada belirledi. Çifte saldırıyı gerçekleştiren saldırganların olay yerinde yalnız olamayacakları değerlendiriliyor. İstihbarat uzmanları bombacıların gözcüsülerinin de alana yakın bir yerde olduğunu düşünüyor. Çevreyi gören kamera ve telefon kayıtları inceleniyor. Şüpheli davranışlarda bulunan 3 kişi mercek altına alındı. Birinci şüpheli sırt çantası ile Kore Şehitliği duvarının önünde oturuyor. İkinci kişi garın sol girişindeki pastanede, üçüncü kişi ise Arena'nın önünden geliyor.
  
12 ŞÜPHELİ MARKAJDA
 
Bölgedeki kamera görüntülerini inceleyen ekipler görgü tanıklarının da ifadelerini dikkate alarak farklı saatlerde tren garı çevresine gelen 12 kişinin görüntülerini tek tek inceliyor. Görüntüler cesetlerle eşleştirilecek. Görüntülerde dikkat çeken 3 kare üzerinde duruluyor. Yeni Şafak

Haber Ara