Dolar

32,3636

Euro

34,9440

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

'Paşa'nın melekleri' 7 yaş gençleşti

'Paşa'nın melekleri' 7 yaş gençleşti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 09:38:05

'Paşa'nın melekleri' 7 yaş gençleşti
Bayanlar Hentbol Süper Lig takımlarından Muratpaşa Belediyespor Antrenörü Birol Ünsal, çok yaşlı ve hentbolda gelecek beklemeyen oyuncularla çalışmama kararı aldıklarını bildirdi.

Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl şanssız bir sezon yaşadıklarını, ligde 3 final, Avrupa Kupası'nda da yarı final oynamalarına rağmen kupa kazanamadıklarını ifade etti.

Bu yıl takımda köklü değişiklikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Ünsal, "Çok yaşlı, hentbolda gelecek beklemeyen oyuncularla çalışmama kararı aldık. Bu nedenle, takımda 7 yaş civarında bir gençleştirmeye gittik. Artık çok genç bir takımız" diye konuştu.

Ünsal, gerek Türkiye'nin gerekse de Avrupa'nın hedefi, beklentisi olan genç oyuncularına yöneldiklerinin altını çizerek, bir proje dahilinde, üç yıl içinde Avrupa Şampiyonu olabilecek nitelikte bir takım yaratmaya çalıştıklarını belirtti.

Bu hedefe gitmek bakımından bu sene ilk yılları olduğunun vurgulayan Ünsal, şöyle konuştu:

"Genç, beklentisi olan sporcularla son derece bilimsel bir çalışmanın peşindeyiz. Uzman bir kondisyonerle çalışıyoruz. Beslenme uzmanımız ve fizyoterapistimiz var. Her şeyi Avrupa standartlarında yapmaya çalışıyoruz. Açıkçası, takımımız çok genç ve dinamik. Bütün kupalara aday bir kadromuz var. Ancak asıl hedefimiz üç yıl içinde Antalya'ya bir Avrupa kupasını getirmek. Çünkü, Antalya'ya Türkiye'deki bütün kupaları birkaç kez getirdik. Hedef artık Avrupa."

- Hentbolda 14 yabancı kuralı

Ünsal, geçen sezonun sonuna doğru Türkiye Hentbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu kuralında değişikliğe gittiğini hatırlatarak, artık Erkekler ve Bayanlar Süper Lig'deki takımların müsabaka listelerinde 14 yabancı oyuncu bulundurabileceğini söyledi.

Bunun sonucunda bu yılki transfer sezonunda erkek ve bayanlarda 84 yabancı oyuncunun Türkiye'ye transfer olduğunu vurgulayan Ünsal, şunları kaydetti:

"Bu yabancıların büyük bir kısmı da bayan. Mesela Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü 9 yabancıyla, Zağnos Spor Kulübü'nün 8 yabancıyla ve Yenimahalle Belediyespor ise 8 yabancıyla oynuyor. Yani önemli rakiplerimizde neredeyse Türk oyuncu yok. Onların politikalarının bize çok uymadığını söyleyebilirim. Bizim politikamızla onlarınki yarışacak. Bu sezon, Türk hentboluna büyük zarar verecek. Çünkü, bütçelerin çok büyük bir kısmı yabancı oyunculara gidecek. Bu yabancılar da belli yaşın üzerinde ve kariyeri çok iyi olmayan sporcular. Avrupalı, özellikle Sırp ve Hırvat uyruklu olup da 'Ununu eleyip, eleğini asmış' oyuncuların tamamı Türkiye'de. Biz, bu politikadan uzaklaşmaya çalıştık. Bunun doğru olduğunu düşünüyoruz. Bu sezon bunun ispatı olacak."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara