Dolar

32,5667

Euro

34,7111

Altın

2.491,23

Bist

9.524,59

Paris sele teslim

Paris sele teslim

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-01 00:00:31

Paris sele teslim
Başkent Paris'te, hafta başından beri devam eden sağanak nedeniyle Seine nehri taştı.

Fransa Meteoroloji Kurumundan ülkede 19 bölgede turuncu alarma geçildiği ve su baskını riskinin devam ettiğinin duyurulmasının ardından Paris'teki Seine nehrinde taşkınlar yaşandı.

Meteoroloji yetkilileri, nehrin 4 saatlik yağış sonrası 40 santimetre yükseldiğini duyurdu. Nehir kenarındaki yollar ise taşkınlar nedeniyle gün boyu trafiğe kapatıldı.

Fransa'da sağanak yağış nedeniyle, sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) dün hiçbir maç oynanamamış, bugün de öğleden sonra yapılan 4. tur maçları, yağmur nedeniyle tamamlanamamıştı.

Yalnızca Paris'te değil ülkenin kuzeyindeki Ardennes, Aube ve Marne şehirlerinde su baskınları nedeniyle tahliye işlemlerinin başladığı belirtildi.

Yetkililer başkent Paris yakınlarındaki Seine et Marne bölgesi, Loiret, Nord-Pas de Calais bölgelerinde ise devam eden şiddetli yağış nedeniyle su baskınlarına karşı uyarıda bulundu.

Paris'in güneyindeki Yonne kentinde ise birçok okul, su baskınları nedeniyle tatil edildi. Ulusal Demir Yolları Şirketinden yapılan yazılı açıklamada, Metz ve Lüksemburg yönüne yapılan tren seferlerinin perşembe gününe kadar durdurulduğu bildirildi.

Meteoroloji yetkilileri, turuncu alarm verilen noktalarda aşırı yağış ve fırtınanın bu hafta devam edeceğini açıkladı. Turuncu alarm, hava koşullarının sosyal hayatı belirgin düzeyde etkilediği durumlarda veriliyor.


Haber Ara