Dolar

32,5310

Euro

34,8993

Altın

2.438,56

Bist

9.716,77

Papa'nın kilise ziyareti Ortodoksları kızdırdı

Katolik dini lider Papa Franciscus'un, Gürcistan'da Ortodoks kilisesini ziyaret etmesi Ortodoks din adamlarınca protesto edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-01 23:30:24

Papa'nın kilise ziyareti Ortodoksları kızdırdı

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscu, Gürcistan'daki temaslarının ikinci gününde Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia ile Mtskheta kentinde "Svetitskhoveli" adlı Ortodoks kilisesini gezdi.

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili'nin de bulunduğu kilisede konuşma yapan Franciscus, Vatikan ile Gürcü Ortodoks kiliseleri arasındaki tarihsel ilişkilere değindi.
Bu arada, Franciscus'un Ortodoks kilisesine girmesine tepki gösteren bir grup, tören başlamadan önce kilisenin karşısında protesto gösterisi düzenledi.

25 bin kapasitelik stadyuma tören için sadece birkaç bin kişi katıldı. Gürcü bir papaz Baba David Klividze, Ortodoks Hristiyanların Katolikliğe evrilmesi için bu ziyaretlerin yapıldığını öne sürerek, "Farzedin ki Şii İran'a Sünni bir vaiz gitmiş ve bir törende namaz kıldırdığını düşünebiliyor musunuz?. Durum budur" dedi.

Papa yarın Azerbaycan'a gitmek üzere Gürcistan'dan ayrılacak.

Haber Ara