Dolar

32,5101

Euro

34,7597

Altın

2.502,42

Bist

9.693,46

Papa Hristiyanları eleştirdi: Serseriler

Dünya genelinde 1 milyar 300 milyon inananı bulunan Katolik cemaatinin ruhani lideri olan Papa Francesco, İsa Peygamber’in izinden gitmeyen Hristiyanları sert bir dille eleştirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-04 10:38:54

Papa Hristiyanları eleştirdi: Serseriler

Üç yılı aşkın süredir yönettiği Katolik Kilisesi ve buna inananların yanlışlarını sık sık eleştiren Papa Francesco, yine bundan geri durmadı.

Vatikan sınırlarında ikamet ettiği Azize Marta Konukevi'ndeki şapelde sabah duası sırasında konuşan Papa, Hristiyan yaşamı için Hazreti İsa'nın yolunun “doğru yol” olduğunu dile getirerek, bunu tutarlı bir şekilde takip etmenin önemine değindi.

Günümüzde farklı sebeplerden dolayı Hristiyanların İsa'nın yolunu unuttuğunu kaydeden 79 yaşındaki ruhani lider, bunların Hristiyan olmadığını belirterek, “Onların ne oldukları belli bile değil. Onlar biraz paganlaşmış Hristiyanlar. Sözlerimden dolayı beni affedin, ama onlar birer mumya, manevi birer mumya gibiler. O yolda bir şey yapmadan öylece duruyorlar” ifadelerini kullandı.

Papa, yolunu şaşırıp bunun doğru yol olduğunda ısrar edenlere ise, “Bu inatçılık bir trajedir. O, Tanrı'ya kendine doğru yolu göstermesine dahi izin vermiyor” dedi.

Papa, yürüyen, ancak nereye yürüdüğünü bilmeyen Hristiyanlara yönelik ise, “Onlar Hristiyan hayatında yanlış yoldalar, onlar serseriler. İsa ve onun güzel yaşamına yaklaşmak yerine, yaşamları oraya buraya savrulmakla geçiyor” sözlerini sarf etti.

Haber Ara