Dolar

32,5741

Euro

34,9916

Altın

2.425,44

Bist

9.722,09

Pamplona ekonomisine festival katkısı

Pamplona ekonomisine festival katkısı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-07 00:36:26

Pamplona ekonomisine festival katkısı
İspanya'nın dünya çapında en ünlü kültürel etkinliklerinden biri olan San Fermin Festivali, çektiği turist sayesinde Pamplona kentine büyük bir ekonomik katkı sağlıyor.

Boğaların insanlarla beraber sokakta koşturmasıyla ünlü, 9 gün süren San Fermin Festivali sayesinde 200 bin civarında olan Pamplona kenti nüfusu dünyanın dört bir yanından gelen turistlerle 1 milyona ulaşıyor.

Dün başlayan festivalle ilgili bir araştırma şirketinin yayınladığı verilerde, festivalin Pamplona kentinin ekonomisine yıllık katkısının 74 milyon avro olduğu belirtildi. Sadece turistlerin Pamplona ekonomisine verdiği direkt katkı ise 45 milyon avro olarak kaydedildi.

San Fermin Festivali sayesinde kent esnafının da yüzü gülüyor.

Hediyelik eşya dükkanında çalışan Laura Martin, "Biz burada 1 haftada elde ettiğimiz gelir ile yılın gerisini tamamlamış oluyoruz. Sadece San Fermin zamanı elde ettiğimiz kazanç yılın geri kalanından daha fazla" dedi.

Martin, işin ticari tarafının yanı sıra sosyal ve ahlaki yanının da olduğunu vurgulayarak, "Dışarıdan gelenler genelde San Fermin ruhuna saygı göstermiyor. Özellikle sürekli alkol tüketip, başkalarına rahatsızlık vermeleri bizim pek hoşumuza gitmiyor" diye konuştu.

Enar Gonzalez de festivalin bölge için en önemli turizm etkinliği olduğuna işaret ederek "Her yıl yüz binlerce insan buraya gelmekte ve şehir ekonomisine büyük katkılar sağlamakta. Tek sıkıntımız, bu kadar insanın kalacak yer bulamaması ve çevre kirliliği. Eğer bu detaylar düzeltilebilirse çok daha güzel bir festival zamanı geçirebiliriz" ifadelerini kullandı.

Pamplona'da sadece 9 günlük San Fermin Festivali sırasında çalışan bir garsonun aldığı en düşük maaşın bin 700 avro olduğu öğrenildi.

Haber Ara