Dolar

32,3631

Euro

35,1236

Altın

2.324,69

Bist

9.079,97

Pakistan'da kuraklık çocukları vurdu: 143 ölü

Pakistan'ın Tar çöl bölgesinde içme suyu ve yetersiz sağlık hizmeti yüzünden son üç ay içinde 143 çocuk ölürken, hasta olan 2 bin 500'den fazla çocuk için sağlık hizmetleri yetersiz kaldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-05 09:16:57

Pakistan'da kuraklık çocukları vurdu: 143 ölü

Pakistan'ın Tar bölgesinde, ekim ayından bu yana yetersiz beslenme ve diğer sebeplerden dolayı 143 çocuğun hayatını kaybettiği açıklandı. Sindh eyaleti sağlık yetkilileri Pakistan'ın güneyindeki Tarparkar şehrinde kıtlıktan ve yetersiz beslenmeden dolayı son üç ayda 143 çocuğun öldüğünü, 100'den fazla çocuğun da hastahanelerde yoğun bakımda tedavi altında olduğunu açıkladı.

Dünya Bülteni'nin haberine göre; Sindh eyaleti Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan rapora göre sadece son bir ay içinde ölenlerin sayısı 40'ı buldu. Resmi rakamlar geçen yıl ekim ayında ölen çocuk sayısını 31 olarak kayda geçerken Kasım ayında 28 çocuk Aralık ayında da 44 olarak belirtildi. 

Raporda son dört ay içinde 2 bin 599 çocuğun hastane ve dispanserlere başvurduğu belirtildi. Ayrıca 28 bin çocuğun da ayakta tedavi gördüğü belirtildi. Polis merkezine ise son 33 günde yedi çocuğun ölüm haberi geldi.

SAĞLIK BAKANLIĞI SAVUNMAYA GEÇTİ

Sindh eyaleti Sağlık bakanı Jam Mehtab ise medyayı yanıltıcı bilgi vermekle suçladı. Bakan Mehtab, kuraklığın vurduğu bölgede çocuk ölümlerinin arttığı ile ilgili medyada çıkan rakamları abartılı bularak, "Hastanelerdeki her doktorumuz başka ülkelerdeki on doktorun yaptığı işe denk çalışıyorlar taktir edilmesi gerekir" dedi.

Hastanelere çocuklarını taşıyan ebeveynler uygun ilaç, personel ve hastane eksikliklerinden şikayet ediyor. Ancak sivil toplum örgtütleri Tar köylüleirnin temiz içme suyuna ulaşamadıkları için şikayette bulundukklarını hükümetin daha hızlı çalışması gerektiğini savunuyor.

Kuraklığın vurduğu Tar bölgesinde son üç yıl içinde bin 700'den fazla çocuk ölümü meydana geldi. Su kaynaklı hastalıkların artması ve acil sağlık ekibi eksikliği yüzünden her geçen gün çocuk ölümleri artıyor.

STK'lar, bölgeye en az 300 doktorun daha bölgeye hizmet etmesi gerektiğini savundu. Şu anda Tar bölgesinde 141 doktor ve 14 ambulans bulunuyor.

Güvenli içme suyu eksikliği ve su ihtiyacı için yağmura bağımlı olan köyde birçok hastalık uygun gıda yetersizliği ve içme suyu eksikliği yüzünden.

Çocuklar içme suyu bulmak için çölde uzun yolculuklar yapıyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara