Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

(Özel Haber) Trakya Birlik emin adımlarla yoluna devam ediyor

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, üretimini yaptıkları Bir Yağ markasında talebi karşılayamaz durumda olduklarını söyleyerek, 'Bizi son derece mutlu eden bir olay, Trakya Birlik emin adımlarla yoluna devam ediyor' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-30 14:09:38

(Özel Haber) Trakya Birlik emin adımlarla yoluna devam ediyor
Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, üretimini yaptıkları Bir Yağ markasında talebi karşılayamaz durumda olduklarını söyleyerek, "Bizi son derece mutlu eden bir olay, Trakya Birlik emin adımlarla yoluna devam ediyor" dedi.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, İHA'ya yaptığı açıklamada, Trakya Birlik'in 2016 yılı içerisindeki durumu ve faaliyetlerini değerlendirdi. Sezen, özellikle Bir Yağ markası ile birlikte pazar piyasasında en çok tercih edilen ve talebi karşılayamaz durumda olduklarını belirtti.

"Yaklaşık 300 bin ton ürün aldık, mübayaa devam ediyor"

Yıllara göre değişiklik göstermekle beraber Türkiye'de üretilen yağlık ayçiçeği ürününün yüzde 30-50 orandaki bölümünün Trakya Birlik bünyesinde mübayaa edildiğini belirten Sezen, "Yaklaşık 300 bin ton ürün aldık. Mübayaa devam ediyor. Sona doğru geldik yüzde 98, 99'lara geldik diyebilirim. 300 bin ton ürünün maddi karşılığı da yaklaşık 495 milyon TL gibi bir rakam yapıyor bugünün şartlarına göre. Biliyorsunuz yağ oranına göre de fiyatı yukarı taşıyoruz. Bu sene de oldukça güzel. Bölge olarak yağ oranlarımız güzel. Yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği ürünü için 1.058 TL/Ton rakamlar, an itibariyle 1.650-1.700 TL/Ton aralığında rakamlar geliyor" ifadelerini kullandı.

"Üretici ortaklarımıza son 2 günde yaklaşık 65 milyon TL ödeme yaptık"

30 Eylül 2016 tarihi itibariyle Tarım Kredi Kooperatiflerinin borç ödemelerinin son günü olduğunu hatırlatan Sezen, "Çok şükür işlerimiz iyi gidiyor. Ortaklarımıza ödemelerimizde devam ediyor. Bugün 30 Eylül 2016, Tarım Kredi Kooperatiflerinin de borç ödemelerinin son günü. O nedenle bu hafta yüklü miktarda bir ödeme yaptık ortaklarımıza. Salı ve Perşembe günlerinde iki günde yaklaşık 65 milyon TL rakam ödedik. Bir ay gecikmeli olarak ödemeleri devam ediyoruz. Tabi sistem içinde devam ediyor. Elimizdeki imkanlarımızı ve nakdimizi doğru kullanarak, özellikle üretici ortaklarımızı sıkıntıya sokmadan bu işleri devam ettiriyoruz" dedi.

"Bir Yağ markamız talebi karşılayamaz oldu"

Trakya Birlik çatısı altında üretilen Bir Yağ markasıyla gurur duyduklarını dile getiren Sezen, "Piyasaların rafine yağ talebi de çok güzel ve çok hareketli. Birçok sektörde durgunluk varken bizim özellikle de Trakya Birlik Bir Yağ markasında talebi karşılayamaz durumdayız. Bu da bizi son derece mutlu eden bir olay, hamdolsun, Allah çiftçilerimize bol bereketler versin" diye konuştu.

"Çiftçilerimiz 46 kuruş prim alacak"

Sezen, Trakya Birlik'in emin adımlarla yolunda devam ettiğini anlatarak, "Çiftçi geçen senekini söyler ama bizler kurum olarak geçmiş yılları değerlendiririz. Bu yıl Trakya'da, geçmiş yıllar ortalamasının da üzerinde bir ortalama olduğunu düşünüyorum. Trakya Birlik emin adımlarla yoluna devam ediyor. Allah'ın yardımı da bizimle, üretici çiftçilerimiz memnun. Hiçbir ortamda kendilerinden tenkit almadım. Teşekkür ettiler. Bildiğiniz gibi geçen yıl 30 kuruş olan primleri de bu sene 40 kuruşa bir de artı olarak sözleşmeli ekim, yani Trakya Birlik'e ürününü teslim eden bütün üreticilerimiz verdiğimiz fiyatın üzerinde 46 kuruş prim alacaklar. Biz ön alım fiyatı uyguladık. Buna da bir kuruş dahi olsa bir fark vermek zorundayız. Günü geldiğinde bunu da vereceğiz inşallah" şeklinde konuştu.

"Üreticilerimize bereketli ekimler diliyorum"

Çiftçinin bu yılki verim ve kazançlarından memnun olduğuna değinen Sezen, "Çiftçimiz bu sene memnun. Bizler de bu kazançlarını hayırlı bir yerlerde kullanmalarını dileriz. Üretimi daha çok arttırmalarını isteriz. İnşallah bundan sonra üretim daha iyi bir şekilde seyreder ve Türkiye'nin ihtiyacını karşılayacak seviyeye gelir. Ben bol bereketli, bol kazançlı bir sene diliyorum. Üreticilerimize bundan sonraki ekimlerinde de bereketler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Ara