Dolar

32,3452

Euro

35,1179

Altın

2.304,07

Bist

9.079,97

ÖSO komutanı: Menbiç'i de alacağız

Suriye'nin Cerablus kentini ele geçiren Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) komutanlarından Albay Ahmed Osman, yeni hedefin birkaç gün içinde Menbiç'i Demokratik Suriye Güçleri'nin elinden (DSG) almak olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-28 23:12:14

ÖSO komutanı: Menbiç'i de alacağız

Özgür Suriye Ordusu'nun çatısı altında savaşan muhalif gruplardan Sultan Murat Tugayı'nın lideri Albay Ahmed Osman, Reuters haber ajansına konuştu.

Osman, Türkiye destekli Suriyeli muhaliflerin, Menbiç'i ele geçirmeyi hedeflediğini belirtti. Osman, Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrolündeki Menbiç'in "Allah izniyle birkaç gün içinde alınacağını" ifade etti.

Osman, Menbiç'in alınmasının ardından El Bab ve Mare'ye doğru ilerlemenin daha kolay olacağını da sözlerine ekledi. Türkiye ve ABD; YPG'ye, Fırat Nehri'nin doğusuna çekilmesi için çağrı yapmıştı. YPG de bölgeden çekildiğini iddia etmişti. Menbiç'in kontrolü, yaklaşık 2.5 ay süren çatışmaların ardından geçtiğimiz haftalarda, IŞİD'den YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'ne geçmişti.

Cerablus ve Menbiç'in ardından hala IŞİD'in kontrolündeki El Bab ve El Rai kentleri de hem ÖSO hem de PYD güçlerinin hedefinde bulunuyor. Bu kentler Rojava kantonlarını birleştirmek isteyen PYD için stratejik hedefler konumunda. Ayrıca PYD'nin bölgede güçlenmesini istemeyen ÖSO da bu kentlere doğru yönelmiş durumda.

Haber Ara