Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

Osmaneli'de gıyabi cenaze namazı kılındı

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, darbe girişimi sırasında şehit olan asker ve polisler ile sivil vatandaşlar için Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-23 12:57:40

Osmaneli'de gıyabi cenaze namazı kılındı
Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, darbe girişimi sırasında şehit olan asker ve polisler ile sivil vatandaşlar için Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına, İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Merdan Akbulut, Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Hakan Özkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazı sonrası İlçe Müftüsü Aydın Bostancı tarafından dua ettirildi. Daha sonra açıklamalarda bulunan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, "15 Temmuz Cuma akşamı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) içerisinde yapılanmış Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi vatan hainleri tarafından bir darbe girişimi gerçekleştirilmiş ve başta yüce Türk milleti olmak üzere tüm siyasilerimiz, polislerimiz, vatanını ve milletini seven darbe karşıtı askerlerimiz olmak üzere bu girişime toplumsal olarak 'dur' denilmiştir. Bu girişim sırasında ise vatan haini FETÖ üyeleri Türkiye Cumhuriyeti'nden gasp ettikleri savaş uçağı, savaş helikopteri, tank, top ve silahlarla polis, asker ve hatta sivil halk gözetmeksizin darbeye karşı duran herkese ateş etmiş ve 246 kişinin şehit olmasına sebep olmuştur. Hatta cumhuriyet tarihi boyunca düşmanın bile başaramadığı bir şeye kalkışarak millet iradesinin en büyük adresi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ve Ankara Gölbaşı'nda bulunan Emniyet Müdürlüğü'nün Özel Birliğine ve MİT Müsteşarlığına bile bomba atmış, bu yüksek kurumların büyük bir kısmında ciddi hasarlar meydana getirmiştir. Bu olaylar sırasında tüm yurtta olduğu gibi Osmaneli'de de ilk andan itibaren binlerce vatandaşımız demokrasisine ve millet iradesine sahip çıkmak için gece gündüz demeden 24 saat boyunca Osmaneli Belediyesi önünde nöbet tutmuştur ve tutmaya da devam etmektedir" dedi.

Haber Ara