Dolar

32,5242

Euro

34,9389

Altın

2.439,63

Bist

9.716,77

Osman Gazi Körfez Köprüsü'nün geçiş ücreti ne kadar?

İzmit Körfez Osman Gazi Köprüsü geçiş ücreti gidiş - dönüş ve tek yön olarak ayrı şekilde ücretlendirilecek.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-22 14:59:44

Osman Gazi Körfez Köprüsü'nün geçiş ücreti ne kadar?

İzmit Körfez köprüsü geçiş ücreti için çeşitli rakamlar telaffuz ediliyor. Dün haber kanallarında 120 lira araç başına Osman Gazi Köprüsünden geçiş ücreti alınacağı söylenmişti.

1586936_8_1461310079S5vQ4

OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

İzmit Körfez Osman Gazi Köprüsü geçiş ücreti gidiş - dönüş ve tek yön olarak ayrı şekilde ücretlendirilecek. Osman Gazi köprüsü olarak ismi açıklanan Körfez geçiş köprüsü dolar bazlı bir fiyat telaffuz ediliyor.

Ulaştırma bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre iki tür ücretlendirme söz konusu. Gidiş-dönüş ücreti ile tek yön geçiş ücreti şeklinde 2 ayrı fiyatlandırma olacak.

KÖRFEZ KÖPRÜSÜ TEK YÖN GEÇİŞ ÜCRETİ

Körfez köprüsünden tek yön geçiş ücreti 25 dolar artı KDV olarak belirlendi. Bu da 80 Türk lirasına tekabül ediyor.

GİDİŞ DÖNÜŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Gidiş dönüş köprü ücreti ise farklı olaracak. Bu durumda sürücüler 35 dolar artı KDV ödeyecekler. Bu da 110 liraya denk geliyor. Elbette bu rakamlar doların bugünkü rakamına göre çıkıyor. Mayıs sonuna gelindiğinde köprü devreye alınınca tam rakamlar ortaya çıkmış olacak.

ARABALI VAPUR FİYATLARI NE KADAR?

Körfez Osman Gazi Köprüsü Eskihisar Topçular arabalı vapurlarının taşıdığı kitleyi köprüden geçirecek. Haliyle köprü fiyatları arabalı vapur fiyatları ile kıyaslanıyor. Peki Eskihisar arabalı vapur ücretleri ne kadar?

Vapur ile körfezi geçmenin fiyatı arabalar için 60 lira, otobüsler için 130 lira olarak uygulanıyor. Köprü gidiş - dönüş olarak bakıldığında 110 lira ücreti ile makul görünüyor. Arabalı vapur ise tek yön gidecekler için daha ucuz. Zira fiyat vapurda 60 lira köprüde 80 lira.

KÖRFEZ OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ NE ZAMAN AÇILACAK?

Osman Gazi köprüsünde dün Erdoğan ve Davutoğlu katılımıyla son tabla yerleştirildi. Ancak bu köprünün bittiği anlamına gelmiyor. Henüz yapılacak işler var ve bu işler de Mayıs ayı sonunu bulacak. Haliyle vatandaşların köprüyü kullanımına daha 1 ay var.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

1 SAATLİK KÖRFEZ YOLU 6 DAKİKAYA İNECEK

İzmit Körfezini araçla dolaşarak geçmek normal trafikte 1 saat, yoğun trafikte ise 1.5 saati buluyordu. Osman Gazi köprüsü işte bu 1 saatlik yolu 6 dakikaya indiriyor.

İZMİR - İSTANBUL ARASI 3.5 SAAT

Osman Gazi köprüsü 1 saatlik yolu 6 dakikaya indirdiği gibi İzmir - İstanbul arası mesafeyi de kısaltıyor. Köprünün devamındaki otobanın tamamlanmasıyla birlikte iki kentin arası 3.5 saate düşecek.

12,911 MİLYAR TL HARCANDI

Yapım çalışmalarının devam ettiği Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 94, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde yüzde 87, Kemalpaşa-İzmir kesiminde ise yüzde 84 olmak üzere projenin tamamında yüzde 67 oranında fiziksel gerçekleşme sağlandı. Toplam 7 bin 918 personel, bin 634 iş makinesinin çalıştığı projede bugüne kadar kamulaştırmalar dahil 12 bin 911 milyar TL harcandı.

Haber Ara