Dolar

32,3495

Euro

34,9744

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Oruçlu Gönüller Tekkeköy'de Buluştu

Tekkeköy Belediyesi, İlçe Meydanı'nda kurduğu 'Oruçlu Gönüller Tekkeköy'de Buluşuyor' iftar sofralarıyla 5 bin kişiye iftar yemeği verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-24 22:40:17

Oruçlu Gönüller Tekkeköy'de Buluştu
Tekkeköy Belediyesi, İlçe Meydanı'nda kurduğu "Oruçlu Gönüller Tekkeköy'de Buluşuyor" iftar sofralarıyla 5 bin kişiye iftar yemeği verdi.

Tekkeköy Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programı mehteran takımın gösterisi ile başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar programı daha sonrasında Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle devam etti. Akşam ezanının okunmasıyla meydanı dolduran 5 bin kişi birlikte oruç açtı.

İftar sonrası konuşma gerçekleştiren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, bugün hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek "Bizler bu meydanlarda oruçlarımızı açarken, bu akşam oruçlarını Allah'ın huzurunda açanlar da var. Yine bugün 7 vatan evladı şahadet şerbetini içerek, bu meydanlarda bizlerin huzuru ve bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için hakka yürüdüler. Bu ateş 75 milyonun kalbini yakıyor. Ama ne mutlu onlara ki oruçlarını Allah'ın huzurunda açacaklar. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine peygamber sabrı diliyorum. Evlerinizden kalkıp buraya gelerek aynı sofrayı bizlerle paylaşıp, bu meydanda bizlerle olarak bizleri gururlandıran bütün misafirlere teşekkür ediyorum. Tek duam bizleri bu onurlu görevlere layık gören sizlere mahcup olmamaktır. İftar programımıza katılan herkese tek tek teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Togar'ın ardından söz alan AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan ve Fuat Köktaş da vatandaşlarla birlikte yapılan bu iftarların birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu söylediler.

İftar programı, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara