Dolar

32,5170

Euro

34,9440

Altın

2.439,02

Bist

9.716,77

Ortadoğu’yu kaosa sürükleyen siyonist plan: Büyük İsrail

Suriye, Irak ve Yemen’de yaşanan savaşlar “Büyük İsrail”i hedefleyen Siyonist bir planın parçası mı? Global Research’te yayımlanan yazıyı TimeTürk okuyucuları için Türkçe’ye aktardık.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-03 16:04:57

Ortadoğu’yu kaosa sürükleyen siyonist plan: Büyük İsrail

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

“Büyük İsrail”in kurulması planı, şu anda iktidarda bulunan Netanyahu hükümetinin bir parçası olan güçlü Siyonist Likud Partisi'nin yürüttüğü siyasetin temel taşlarından biridir. İsrail ordusu ve istihbaratı da bu planı hayata geçirmek üzere hareket eder.

BÜYÜK İSRAİL'İN SINIRI ve ORTADOĞU'DAKİ SINIRLAR

Siyonizmin kurucusu olarak kabul edilen Theodore Herzl'e göre “Yahudi devleti, Mısır deltasından Fıray nehrine kadar” uzanmaktadır. Rabbi Fischman'a göre ise “Vaad Edilmiş Topraklar Mısır deltasından Fırat'a kadar uzanır ve Suriye ve Lübnan'ın bir kısmını” da içine alır.
Bu muhayyel ülke sınırları Irak savaşı, 2006 Lübnan savaşı, 2011 Libya savaşı, Mısır'daki rejim değişiklikleri ve ayrıca Irak, Suriye ve Yemen'de hali hazırda devam etmekte olan savaşlar bağlamında değerlendirildiğinde Ortadoğu için yapılan Siyonist planlar daha iyi anlaşılacaktır.

Komşu Arap ülkelerinin zaman içinde zayıflatılması ve sonucunda parçalanması İsrail'in yayılmacı projesinin bir parçasıdır.

YAHUDİ YERLEŞİMLERİ

Siyonist proje, Yahudi yerleşim hareketinin yaygınlaştırılmasını destekler. Bu proje kapsamında Filistinlilerin Filistin'den çıkarılması ve neticede Batı Şeria ve Gazze'nin tamamen Filistinlilerden arındırılması hedeflenmektedir.

VEKİL DEVLETLERİN OLUŞTURULMASI

Büyük İsrail'in oluşturulmasının ardından vekil devletler oluşturulacaktır. Bu vekil devletleri Lübnan, Suriye, Ürdün, Sina Yarımadası, Irak ve Suudi Arabistan bulunmaktadır.

YİNON PLANI

İsrail'in bölgesel üstünlüğünü sağlamaya yönelik olan stratejik Yinon Planı, İsrail'in komşu Arap ülkelerini zayıf ve küçük devletlere dönüştürerek jeopolitik hakimiyetini sağlamayı hedef edinmektedir.

İsrailli stratejistler bir Arap devleti olarak Irak'ı kendilerine en büyük stratejik engel olarak görürler. Bu yüzden Irak, İsrail'in Ortadoğu ve Arap dünyasını balkanlaştırma siyasetinin tam merkezinde bulunmaktadır.

Yilon Planı kapsamında Irak'ın bir Kürt ve Sünni ve Şii olarak iki Arap devletine bölünmesi düşünülmektedir. Bu bölünmeyi gerçekleştirilmek için de ilk olarak Irak ve İran arasında bir savaş çıkarılması gerekmektedir.

Irak'ın yanında Yilon planı dahilinde Lübnan, Mısır ve Suriye'nin de bölünmesi vardır. Bunlardan sonra İran, Türkiye, Somali ve Pakistan'ın da parçalanması hedeflenmektedir.

ARAP DEVLETLERİ PARÇALANMALI

Büyük İsrail'in hayata geçirilmesi için Arap devletlerinin parçalanması gerektiği düşünülmektedir.

Yinan Planı'nın iki temel amacı vardır: İsrail emperyal bir bölgesel güç olmalı ve bölgedeki tüm Arap devletleri küçük devletçiklere ayrılmalı. Bu küçük devletçikler etnik ya da mezhebi temellere dayanmalı ve sonunda İsrail'e bağlı uydular olmalıdır.

Bütün bunlar göz önüne alındığında Irak ve Suriye'de devam eden savaşların İsrail'in bölgesel yayılma planlarının bir parçası olduğunu söylemek mümkündür.

Haber Ara