Dolar

32,5804

Euro

34,8041

Altın

2.508,71

Bist

9.693,46

Orman yangınlarıyla mücadele

Orman yangınlarıyla mücadele

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-28 18:12:10

Orman yangınlarıyla mücadele
Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, 2014'ün, başta başkent Ankara olmak üzere bölge müdürlüğüne bağlı illerde son 30 yılın "en az alan yanan yılı" olduğunu bildirdi.

Özkaya, Behiçbey Fidanlık Müdürlüğünde düzenlenen köy muhtarlarına su tanklarının dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, bölge müdürlüğüne bağlı illerde yeşillendirme ve ağaçlandırma amaçlı çok ciddi çalışmaların yapıldığını söyledi.

Her yıl en az 50 bin dekar alanda yeni ağaçlandırma tesis edildiği ve bu alanlara yıllık 12 milyon fidan dikildiğini anlatan Mustafa Özkaya, fidanların bakımı ve yangına karşı muhafazasında da gayret gösterildiğini dile getirdi.

Yangınların, ormanların gelecek nesillere aktarılmasında en büyük engel olduğunu belirten Özkaya, Türkiye'de çıkan orman yangınlarının istatistiğinde çeşitli sebeplerin sayılabileceğini, ancak yüzde 95'inin insan kaynaklı olduğunu ifade etti.

Topluma düşen en büyük görevin yangınları önlemek olduğuna ve yanan alanların her geçen gün azaldığına dikkati çeken Mustafa Özkaya, geçen yılın, başta Ankara olmak üzere bölge müdürlüğüne bağlı illerde son 30 yılın "en az alanın yandığı yıl" olduğunu kaydetti.

Bu yıl 15 yerde yangın çıktığını ve 3,5 hektar sahanın yandığını aktaran Özkaya, en büyük avantajlardan birisi olarak ise yağışların çok olmasını gösterdi.

Mustafa Özkaya, dağıtımı yapılan su tanklarının yangınlara ilk müdahalede önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Törende daha sonra su tanklarının köy muhtarlarına dağıtımı yapıldı. Tankların kullanımıyla ilgili muhtarlara "yangına ilk müdahale ekipleri" tarafından bilgi verildi.

Haber Ara