Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Moritanya'ya tohum desteği

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, arazisinin büyük bölümünde çölleşme yaşanan Moritanya'ya 7 kilogram Ebucehil çalısı tohumu desteği verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-28 11:36:10

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Moritanya'ya tohum desteği
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, arazisinin büyük bölümünde çölleşme yaşanan Moritanya'ya 7 kilogram Ebucehil çalısı tohumu desteği verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kuzeybatı Afrika'da yer alan ve arazisinin büyük bölümünde çölleşme yaşanan Moritanya'nın erozyonla mücadele çalışmalarına destek olmak için tohum desteği verdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla, Orman Genel Müdürlüğü'nce (OGM) hazırlanan 7 kilogram Ebucehil çalısı tohumu Moritanya Büyükelçiliği'ne teslim edildi. Bakan Eroğlu, geçtiğimiz Nisan ayında Moritanya'yı ziyareti esnasında ülkedeki kumul hareketlerinin önüne geçilmesi amacıyla Türkiye olarak destek verecekleri sözünü vermişti.

"Moritanya ile ikili ilişkiler büyük bir ivme kazandı"

Bakan Eroğlu, Moritanya ile ikili ilişkilerin büyük bir ivme kazandığı dönemde kendi Bakanlığı ile alakalı konularda gerekli desteği verdiklerini ifade ederek, "Afrika için orman hayati bir önem arz ediyor. Biz daha önce orman yangınları ile mücadele için arazöz ve su tankerleri hibe etmiştik. Şimdi de ülkede yaşanan kumul olayları ile mücadelede kullanılmak üzere Ebucehil çalısı için 7 kg'dan oluşan bir tohum desteği verdik. Eğer üretimde tam başarı elde edebilirlerse bu tohumla yaklaşık 220 bin adet Ebucehil çalısı üretebilecekler ve bunları erozyonla mücadele çalışmalarında kullanacaklar. Bundan sonra Pan-Afrika Ajansı ile birlikte 'Büyük Yeşil Duvar Projesi' çerçevesinde diğer Afrika ülkeleri için de elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.

2007 yılında kurulan Pan-Afrika Ajansının üye ülkelerde arazi tahribatıyla mücadeleye yönelik olarak kapasite geliştirmeyi ve kaynakları harekete geçirmeyi hedeflediğini dile getiren Bakan Eroğlu, "Bu çerçevede ağaçlandırma, su hasadı, yerel tohum-fidan üretiminin desteklenmesi gibi projelere uzmanlık desteği sağlanarak, küresel paydaşlarla işbirliği yapılması hususu teşvik ediliyor" şeklinde konuştu.

Haber Ara