Dolar

32,3197

Euro

35,1092

Altın

2.297,51

Bist

9.040,46

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 21:07:50

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son 2 yılda ülke genelinde 263 bin köpeğe aşı ve kısırlaştırma yapıldığını söyledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan Eroğlu, hayvan barınağındaki sahipsiz hayvanları sahiplenen vatandaşlara mama ve su kabı dağıttı.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, hayvanların dünyada insanların koruması gereken canlılar olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın özellikle yaban hayvanlarını, evcil hayvanları korumak için önemli işler yaptığını aktaran Eroğlu, hayvanları korumak için yeni kanun çıkarılması için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

Yeni yasa ile hayvanlara eziyet edenlere para cezasının yanında hapis cezasının da getirileceğini dile getiren Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bakanlığımız, köpekler için çok planlı bir program yaptı. Hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezlerinin kurulması için birçok ilde belediyelere yüzde 40 hibe destekler verdi. Köpeklere küpeleme, kısırlaştırma, aşılama ve sahiplendirme gibi çalışmalar yapılıyor. Hatta çip takarak kimliklerini belirliyoruz."

- "Hayvanların aç ve susuz kalmasını önlüyoruz"

Eroğlu, bakanlık tarafından 2013-14 yıllarında 12 milyon liralık ödenek aktarıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"2015 yılında ise bakım evlerine, yapılması için 4,5 milyon lira ödenek aktarılmıştır. Bazı şehirlere otomatik su ve mama makineleri kuruyoruz. Böylece hayvanların aç ve susuz kalmasını önlüyoruz. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce özel kaplar ürettip, bunları sokak başlarına koyarak sokak hayvanlarını korumaya çalışıyoruz. Çok önemli olan aşılama ve kısırlaştırma çalışmalarında son iki yılda ülke genelinde 263 bin adet köpeğe operasyon yapıldı. 2019 yılına kadar tüm sokak köpeklerine bu işlemleri yapmayı hedefliyoruz."

Yaban hayvanları ile ilgili çalışmaların da başlıca görevleri arasında olduğunu anlatan Eroğu, "Kış aylarında teşkilatımız, yaban hayvanlarını yemleme çalışmalarını sürdürüyor. 4 yılda yoğun kış şartları içinde yaban hayvanlarına yaklaşık bin 200 ton yem bırakılmıştır. Yaban hayvanları için Karacabey'de rehabilitasyon merkezi kurduk. Afyonkarahisar'da da açmak için çalışma yapıyoruz."

Bakan Eroğlu, ardından barınaklardaki kedi ve köpekleri sahiplenen vatandaşlara su ve mama kabı hediye etti.

Minik hayvanları seven Eroğlu, hayvan sevgisi ve hakları konusunda farkındalık yaratmak için açılan resim sergini gezdi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul İETT Futbol Kulübü'nde futbol oynayan, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden eski genç milli kalecilerden Seyfettin Özbey'in İmaret Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katılan Veysel Eroğlu, Uzun Çarşı'da esnaf ziyaretinde bulundu.

Haber Ara