Dolar

32,3670

Euro

34,9723

Altın

2.325,54

Bist

9.148,94

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 01:47:36

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bizim milletimiz hiçbir esarete boyun eğmemiştir ve bundan sonra da eğmeyecektir çünkü milletimiz daima hür yaşadı ve hür yaşayacaktır. Şanlı bayrağımız ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktır." dedi.

Büyük Taarruz'un 94. yıl dönümü dolayısıyla Şuhut ilçesindeki Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törene katılan Eroğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Ağustos 1922'de Akşehir'deki karargahını Şuhut'a taşıdığını, "Hacı Veliler" denilen konakta kalıp, Büyük Taarruz planlarını yaptığını söyledi.

Bazı kesimlerin yıllardır Türkleri Anadolu topraklarından atmak için mücadele ettiğini dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bu kahraman millet, topla, tüfekle, silahla yenilemez. Batılı ülkeler, 1699 Karlofça Antlaşması'ndan sonra bu milleti silah gücüyle yenemeyeceklerini anladıkları için 'şark meselesi' adı verilen birtakım planlar yaptı. Önce '93 Harbi' denilen 1877-1878 yıllarında Osmanlı Rus harpleri, akabinde Trablusgarp Harbi, Balkan Harpleri, Çanakkale Destanı, akabinde İstikbal Harbi'nde hakikaten milletimiz pek çok harplerde canını dişine takarak ve vatanını, bayrağını korumak için canlarını seve seve feda ederek çarpıştı ama Anadolu, gerçekten yiğitlerini, evlatlarını yitirdi. Yoksulluğa büründü."

Eroğlu, İstiklal Harbi'nin başlamasından önce Birinci Cihan Harbi neticesinde orduların yedi düvele karşı çarpıştığını ancak mağlup olmak suretiyle Mondros Mütarekesi'nin ardından Misak-ı Milli hudutlarına çekilmek durumunda kalındığını anımsattı.

Bununla yetinmediklerini aktaran Eroğlu, "Bu milleti, bin yıldır bize vatan olan bu toprakları elimizden almak için akabinde Sevr Anlaşması, İstanbul'un işgali, akabinde 15 Mayıs 1919'da İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edilmesiyle İstiklal Harbimiz başladı." dedi.

Eroğlu, özellikle aziz Atatürk ve silah arkadaşlarının 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece Şuhut'ta planlar yaptıktan sonra kutlu yürüyüşle Kocatepe mevkisine hareket ettiğini, 26 Ağustos sabahı Atatürk'ün verdiği emirle ilk top atışlarıyla Büyük Taarruz'un başladığını söyledi.

Türk milletinin dünyanın en kahraman milleti olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bizim milletimiz hiçbir esarete boyun eğmemiştir ve bundan sonra da eğmeyecektir çünkü milletimiz daima hür yaşadı ve hür yaşayacaktır. Şanlı bayrağımız ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktır. Gençler, siz İstanbul'un fethinin 600. yılını 2053 yılında kutlayacaksınız. işte o tarihte Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yer alacaktır. Şunu unutmayın, büyük hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinir."

- 15 Temmuz darbe girişimi

Eroğlu, 15 Temmuz'da da kendilerini "bir dolara satmış" bazı hainlerin Türkiye'yi parçalamak ve Suriye'ye çevirmek için darbe girişiminde bulunduğunu hatırlattı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"TBMM bombalandı. Cumhurbaşkanımızın Külliyesi ile pek çok yer bombalandı. Özellikle helikopterden, tanktan ve tabancalardan ateş edildi. Bu hain ve kanlı darbe girişimi, asil milletimizin kahramanlığı ile Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Bakanlar Kurulu, tüm siyasi partilerimiz ve 79 milyon vatandaşımızın kararlılığı neticesinde püskürtüldü.

Kahraman ordumuz sınırımızı kontrol etmek için Suriye'ye tanklarıyla beraber girdi. Zafer temenni ediyoruz."

Haber Ara