Dolar

32,4917

Euro

34,7662

Altın

2.485,43

Bist

9.487,57

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 23:26:15

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, "Darbeye karşı çıkan aziz milletimizdir. Millet buna karşı durdu. Yoksa Türkiye'yi, Suriye'ye çevireceklerdi. Milletin feraseti Türkiye'yi Suriye olmaktan kurtardı. Türkiye bütün kurumlarıyla ayaktadır." dedi.

İzmir Valiliğini ziyaret eden Bakan Eroğlu, anı defterini imzaladıktan sonra İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın makamına geçti. Veysel Eroğlu, ziyaretteki konuşmasında, İzmir'in güzel insanlarını hürmetle selamladığını, Başbakan Binali Yıldırım'ın da selamlarını getirdiğini belirtti.

15 Temmuz'da tarihteki en alçak darbe girişiminin yaşandığını işaret eden Bakan Eroğlu, hainlerin, bütün milletvekillerinin olduğu TBMM'yi bombaladığını, halka ateş ettiğini söyledi. Milletin ise büyüklüğünü gösterdiğini, birlik beraberlik içinde darbeye geçit vermediğini dile getiren Veysel Eroğlu, saat 21.30'da başlayan darbe girişiminin saat 04.00'te sona erdiğini, milletin demokrasiye sahip çıktığını anlattı.

Ege'nin yiğitlerinin de darbeye karşı çıktığını vurgulayan Eroğlu, "Bu milletle gurur duyuyorum. Birlik, beraberlik içinde darbeye karşı dimdik durdu, sevgi ve saygı pekişti. Sevincimiz budur." diye konuştu.

Selam ve sevgi seferberliği başlatmak istediğini söyleyen Bakan Eroğlu, "Sizleri seviyorum, Allah'ın rahmet ve bereketi sizlerin üstünüze olsun." dedi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçtiğini ifade eden Veysel Eroğlu, şöyle devam etti:

"Köprüden geçerken baktım darbe girişimi var. Sade vatandaş gibi geçtik, aracımızın çakarları da yanmıyordu. Durumu görünce çocuklar evden çıktı, ben de başka bir yere gittim. Cumhurbaşkanımız aklıma geldi. Koruma amirini aradım, güvende olduğunu öğrendim. Bizim eve bir araç gelmiş. Kameradan gördük. Bir adam geliyor, herhalde götürecek ama evde kimse yok. Kızımla damadımın da evine gitmişler. Orada da kimse yok. Böyle hazırlıklar yapmışlar."

Darbeyi milletin önlediğini belirten Eroğlu, "Darbeye karşı çıkan aziz milletimizdir. Millet buna karşı durdu. Yoksa Türkiye'yi Suriye'ye çevireceklerdi. Milletin feraseti Türkiye'yi Suriye olmaktan kurtardı. Türkiye bütün kurumlarıyla ayaktadır." dedi.

Bakan Eroğlu, DSİ ekiplerinin de araçlarıyla birlikte 15 Temmuz gecesi darbecileri engellediğini dile getirdi.

Haber Ara