Dolar

32,5654

Euro

34,7208

Altın

2.492,67

Bist

9.524,59

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 21:45:17

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Gökten bize altın ya da döviz yağmıyor. Devletimiz sizden aldığını yine sizlere hizmet olarak aktarıyor." dedi.

Eroğlu, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir'i ziyaret etti. Burada konuşan Eroğlu, bakanlığı döneminde kentte çok sayıda yatırım yapıldığını hatırlatarak, Kütahyalılar için 21 yeni yatırımın müjdesini verdi.

Bakanlık olarak Kütahya'ya 118 milyon liralık yeni yatırımlar gerçekleştirileceğini aktaran Eroğlu, "Biz hükumet ve bakanlık olarak Kütahya'ya çok değer veriyoruz. AK Parti'den önceki hükumetler döneminde adeta unutulmuş bir şehirdi. Burada hiçbir yatırım yoktu. Biz iktidara geldikten sonra Kütahya'ya 13 yılda 9 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Bunun 1 milyar lirası bakanlığımıza ait yatırımlar." bilgisini verdi.

Eroğlu, bakanlığının Türkiye genelinde 13 yılda 123 milyar liralık yatırım yaptığını, suyla alakalı 3 bin 144 tesisi ülkeye kazandırdıklarını, 81 vilayette yaşayan 41 milyon kişiye ilave içme ve kullanma suyu temin ettiklerini belirtti.

- "Artık faiz lobisi hortumlama yapamıyor"

Devleti sömüren lobilerin hortumlarının kesildiğine dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

"Devletin parası bol. Artık faiz lobisi hortumlama yapamıyor. İlaç lobisinin hortumları kesildi. İhale lobisinin hortumları kesildi, dolayısıyla devletin parası artık bol. Gökten bize altın ya da döviz yağmıyor. Devletimiz sizden aldığını yine sizlere hizmet olarak aktarıyor. Tüyü bitmedik yetimin hakkını koruyan yine AK Parti hükümetidir. Eskiden sizin alın terinizle devlete verdiğiniz vergilerin yüzde 86'sı faiz lobisine gidiyordu. Tabii ki böylelikle geriye bir şey kalmıyordu. AK Parti hükumeti kurulmadan önce aldığım antibiyotik bir ilaç vardı. Fiyatı 63 lira idi. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen aynı ilaç bugün 9 lira. Bu aradaki fark ilaç lobisine gidiyordu. Biz hükumet olarak bu hortumların hepsini kestik."

Daha sonra Kütahya Belediyesine geçerek Başkan Kamil Saraçoğlu'ndan kentteki çalışmalar hakkında bilgi alan Eroğlu, buradan da AK Parti Kütahya İl Teşkilatı'nı ziyaret etti.

- 21 tesisin temel atma ve açılış töreni yapıldı

Kütahya'da 118 milyon lira yatırım bedelli 21 tesisin temel atma ve açılış törenine katılan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada ise inşa edilecek tesislerle kurak arazilerin suyla buluşacağını dile getirdi. Bakan Eroğlu, "Temelini attığımız ve açılışını gerçekleştirdiğimiz tesislerle 72 bin 480 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Ayrıca 3 ilçe, 6 mahalle,15 köy ve 40 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak." ifadesini kullandı.

Zafer Meydanı'nda düzenlenen toplu temel atma ve açılış merasiminde, DSİ tarafından inşa edilecek Simav Yağmurlar, Gediz Yunuslar, Tavşanlı Kayı Barajları Depolama Tesisi, 6 adet sulama tesisi ve 5 adet taşkın koruma tesisi ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak Toplu Koruma Ekip Binası, İlk Müdahale Ekip Binası, Orman Bölge Müdürlüğü İdari Binası ve Çavdarhisar Yangın Acil Durum Ünitesi'nin temeli Bakan Eroğlu tarafından atıldı.

Açılış ve temel atma törenlerinin ardından meydanda toplanan vatandaşlarla birlikte iftar yapan Eroğlu, program sonunda, Kütahya'da 10 aileye gelir getirici tür sertifikası, 10 aileye de Orköy sertifikası takdim etti.


Haber Ara