Dolar

32,5278

Euro

34,7498

Altın

2.492,09

Bist

9.524,59

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 19:33:16

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Etrafımız ateş çemberi ama hiç merak etmeyin Türkiye'nin yıldızı parlak. Bu gayretle sizlerin duasıyla bu millet 21. asra mührünü vuracaktır." dedi.

Bakan Eroğlu, Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi'nde 18 tesisin temel atma ve tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bilecik'i tabiat ve doğa turizminin merkezi yapmak istediklerini vurguladı.

Bilecik'e vefa borcunun olduğunu ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Ertuğrul Gazi'ye, Şeyh Edebali'ye vefa borcumuz var. Bunları hala ödeyebilmiş değiliz. Bu topraklarda onların sayesinde dimdik ayaktayız. O bakımdan inşallah o vefa borcunu ödeyeceğiz. Biz sözün eri bir hükümetiz. Seçimlerden önce Sayın Başbakanımız birtakım vaatlerde bulundu. Bu vaatlerin tamamını 3 ay içinde hepsini yerine getirdik. Böyle bir dönem olmamıştır Türkiye'de. Reformlarla ilgili talepler, onlar 6 ay içinde bir kısmı tamamlanacak. Bir kısmı da 1 yıl içinde tamamlanacaktır."

- "Etrafımız ateş çemberi"

Bakan Eroğlu, büyük hedefi olmayan milletlerin tarih sahnesinden sildiğini belirterek Türkiye'nin çok büyük hedefleri bulunduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 tane çok büyük hedef ortaya koyduğunu anlatan Eroğlu, şunları söyledi:

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılını 2023 yılında kutlayacağız. İşte o tarihte inşallah Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Onun için Cumhurbaşkanımız şunu söylüyordu 'Her zaman hedef 2023, Türkiye hazır'. Bilecik hazır, hep beraber hazırız. Etrafımız ateş çemberi ama hiç merak etmeyin Türkiye'nin yıldızı parlak. Bu gayretle sizlerin duasıyla bu millet 21. asra mührünü vuracaktır çünkü bize bu yakışır. Büyük milletiz Allah'a şükür. Bu millet, tarih boyunca hep şanlı bayrağını dalgalandırmış çok büyük bir millet. İnşallah bunu başaracağız."

Konuşmaların ardından Eroğlu, 169 milyon lira değerindeki 18 tesisin temel atma ve tamamlanan tesislerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

- "AK Parti milletin partisi"

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Eroğlu, makamların sürekli olmadığını belirterek şunları kaydetti:

"Koltuk daima bizim ayağımızın altındadır. AK Parti dünyanın en büyük siyasi organizasyonu. AK Parti, geçici bir parti değil. Şu anda AK Parti'de üye sayısı Avrupa'daki pek çok ülkenin nüfusundan daha fazla, 9 milyonu aştı, sırf Kadın Kolları 4 milyonu aştı. Dolayısıyla gerçekten çok büyük bir teşkilat ve her seçimde Türkiye'de zafere imza atmış bir parti. Çünkü AK Parti, milletin partisi. Millete hizmet için varız. Seçimlerden önce bütün partiler özellikle vaatler yarışına girdi. Nitekim 1 Kasım'da da AK Parti'nin sözüne inandı, mührü gümbür gümbür AK Parti'ye bastı. Bugün Türkiye'de istikrar varsa bunu sizlere borçluyuz. Önümüzde büyük seçimler var. Türkiye'nin geleceği açısından bunlar çok önemli. Türkiye'de istikrar olduğu takdirde Türkiye büyür ama Türkiye'de istikrar olmazsa ne terör ile mücadele edebilir ne de kriz dönemlerini aşabilir. Dünyada kriz varken biz de krizi yaşarız."

Eroğlu, daha sonra Bilecik Belediye Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemede bulundu.

Haber Ara