Dolar

32,5203

Euro

34,7517

Altın

2.492,85

Bist

9.524,59

Orman ve Su Isleri Bakani Eroglu:

Orman ve Su Isleri Bakani Eroglu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-06 22:20:36

Orman ve Su Isleri Bakani Eroglu:
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Muğla'da doğa, yayla ve tabiat turizmini harekete geçirmek için çalışma başlattık. Çünkü doğa turizmine zengin turistler geliyor ve daha çok onlar tercih ediyor" dedi.

Bakan Eroğlu, Vali Amir Çiçek'i makamında ziyaret etti. Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'da "Doğa Koruma Master Planı" hazırladıklarını söyledi.

Deniz turizminin artık az para bıraktığını, tabiat turizmine gelen kişilerin kente daha fazla katkı sağladığını ifade eden Eroğlu, "(Dünyada cenneti görmek istiyorsanız Muğla'ya gelin) diyorum. Muğla'nın kıyı uzunluğu dünyanın pek çok ülkesindeki kıyı uzunluğundan daha fazla. Muğla, Orman Su İşleri Bakanlığının ilidir. Dolayısıyla buradaki insanlara daha fazla faydalı olmak için çalışma yürütüyoruz. Bakanlığımıza düşen yatırımları fazlasıyla yapıyoruz. Yaptığımız barajlar, göletler, taşkın koruma alanlarının yanı sıra bölgenin endemik türlerine de sahip çıkıyoruz" şeklinde konuştu.

Muğla'nın Türkiye turizmde birinci olması gerektiğini fakat birinciliğin başka illerde olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"İller yarışsın ama Muğla'da bu yarışta yerini alsın. Bu yüzden bizim de bir düşüncemiz var. Muğla'da doğa, yayla ve tabiat turizmini harekete geçirmek için çalışma başlattık. Çünkü doğa turizmine zengin turistler geliyor ve daha çok onlar tercih ediyor. Herşey dahil ile 50 dolara deniz turizmi için gelen turistin yanı sıra doğa turizmi için bir gelişte bin ve bin 500 dolar para harcayan turistler geliyor."

Eroğlu, "Muğla İli Doğa Turizmi Master Planı" hazırladıklarını ve bununla ilgili bir de eylem planı yaptıklarına dikkati çekti.
Bunun için tarafların vali başkanlığında görevlerini belirleyeceğini ve akabinde hemen uygulamaya geçireceğini anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:
"Buna bütün turizmciler de dahil olsun. Bu konuda her türlü desteği vereceğiz. Buradaki amacımız Muğla'ya gelen turistlerden çok büyük bir katkı sağlamak. Gerekirse serbest turizm ve ticaret bölgesi dahi kuralım. Terapi ormanları kuralım. Tayland'da 'terapi ormanları' diyorlar bir şey yok. Bizdeki ormanlar onlardan on kat daha güzel. Fakat oraya giden 10 bin dolar bırakıp geliyor. Dolayısıyla biz de burada terapi ormanlarından tutun da tabiat turizmi, yayla turizmi yürüyüş, kanyon turizmini harekete geçirerek bölgeye katkıyı artırabiliriz. Bu konuda bir plan hazırladık. Önümüzdeki günlerde genel müdürümüz bu programı anlatacak ve en kısa sürede çalışmayı başlatacağız."

Ege Bölgesi'nin tamamını ilgilendirecek çok büyük bir proje hazırladıklarına işaret eden Eroğlu, "Ege Bölgesi için EGE Gep'i hazırladık. 2015-2019 yıllarını kapsayan EGE Gep adıyla 4 bin 547 tesisi tamamlayacağız. 2019 yılı sonuna kadar 25 milyar lira yatırım yapılacak Ege bölgesine" diye konuştu.

Valilikteki açıklamasının ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Eroğlu, burada partililerle bir araya geldi.

Haber Ara