Dolar

32,3546

Euro

34,9507

Altın

2.325,47

Bist

9.079,97

Orman, DSİ ve Meteorolojiden ortak kutlama

Antalya'da Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Orman Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü ve Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü tarafından ortak kutlama programı düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-23 15:02:25

Orman, DSİ ve Meteorolojiden ortak kutlama
Antalya'da Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Orman Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü ve Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü tarafından ortak kutlama programı düzenlendi.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 22 Mart Dünya Meteoroloji nedeniyle DSİ konferans salonunda ortak düzenlene kutlama programına Antalya Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Davut Öztürk ve yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, veliler ve okul idarecileri katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan program, kreş öğrencilerinin gösterisi ve ardından Orman Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü ve Meteoroloji Genel Müdürlüklerinin tanıtım videolarının izlenmesi ile devam etti.

Antalya Valisi Yardımcısı Ekrem Büyükata, üç kardeş kurumun ortak günlerini kutladıklarını söyledi.

DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ise, "Dünyada Suyun giderek artan öneminden dolayı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1992 yılında Brezilya'nın başkenti Rio de Janeiro'da düzenlenen Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda alınan karar doğrultusunda her yıl 22 Mart tarihinin Dünya Su günü olarak kutlanmasına karar vermiştir. 1993 Yılından itibaren ise bütün dünya ülkelerinde her yıl 22 Mart tarihi Dünya Su Günü olarak kutlanmakta ve her yıl farklı bir tema işlenmekte. 2017 yılında, "Su ve Atıksu" teması altında, kullanıma sunulan ve kullanımdan dönen sular arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi hedeflenmiş. Böylelikle katılımcıların, atıksuların yeniden kullanılarak ekonomiye girdi oluşturulması, ayrıca insan ve ekosistem hayatını tehdit etmeksizin sürdürülebilir olarak yönetilmesi konularında bilgilendirilmesi amaçlanmıştır" dedi.

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk de 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 22 Mart Dünya Meteoroloji Gününü kutlayarak, Orman Bölge Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar ile ilgili bir sunum yaptı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Davut Öztürk ise dünyada iklim değişikleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak Antalya Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünün çalışmalarını anlattı.

Konuşmaların ardından DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 7 ve 8. Sınıflar arasında düzenlenen su ve sürdürülebilir kalkınma konulu yarışmalarda Antalya ilinde dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara