Dolar

32,3277

Euro

35,0598

Altın

2.296,98

Bist

9.045,28

'Örgüt darbecileri teslim edip, devlet içindeki kollarıyla devam etmek istiyor'

Akşam Yazarı Vedat Bilgin, FETÖ yapılanmasının darbecileri verip, diğer unsurlarıyla eylemlerine devam etmeyi düşündüğünü belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-27 09:55:30

'Örgüt darbecileri teslim edip, devlet içindeki kollarıyla devam etmek istiyor'

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Örgütün bu darbeyi bütün unsurlarıyla hazırladığını belirten Vedat Bilgin, "yani sadece darbe girişiminde bulunan askerler değil bütün örgütlü yapı bu işin içindedir" diye yazdı.

Mağduriyet söylemlerinin "içerde ve dışarda bir lobi" faaliyeti olarak sürdürüldüğünü yazan Bilgin, “Suç örgütünün merkezinde yer alanlar, planlama kararını verenler bir başarısızlık durumu ortaya çıksa da sadece terör örgütünün darbecilerini vererek işin içinden sıyrılmayı düşünmüş, başından bu yana böyle bir yapılanmayı hazırlamış olabilirler” dedi.

17-25 Aralık'ı hatırlatan yazar, "meseleye bütün kapsamıyla yaklaşmak"tan söz ederek şunları yazdı:

“Bu nedenle sadece darbeye fiilen katılmış olanları değil bu darbeyi hazırlayan örgütsel suça iştirak etmiş ‘yapıyı' tasfiye etmeyi, cezalandırmayı doğru bir mücadele yöntemi olarak benimsemek zorundadır. Örgüt bunun farkındadır ve bilhassa dışarıda yürüttüğü lobi çalışmalarıyla mağduriyet edebiyatı yapmak üzere kampanyalar yürütmektedir.”

Bilgin, FETÖ yapılanmasının "mevcut hukuk düzeni, yasal ve diğer mevzuatın zaaflarını boşluklarını bilerek örgütlendiğini" de not düştü.

Haber Ara